Tvrtka sportske odjeće i opreme

Puma prekida sponzorski ugovor s izraelskom nogometnom reprezentacijom

Puma je 2018. godine zamijenila Adidas kao sponzor i proizvođač dresova za izraelsku nogometnu reprezentaciju.
Sport / Nogomet | 13. 12. 2023. u 15:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Puma neće obnavljati sponzorski ugovor za dresove s izraelskom nogometnom reprezentacijom nakon što trenutni ugovor istekne sljedeće godine. Dok na Bliskom istoku traju pozivi na bojkot kompanija s poslovnim interesima u Izraelu, iz tvrtke kažu kako odluka nema veze s ratom između Izraela i Hamasa.

O odluci je prvi izvijestio Financial Times, citirajući interne dokumente koji pokazuju kako je njemački brend sportske odjeće odlučio da neće obnavljati ugovor s Izraelskim nogometnim savezom.

Odluka neme veze s trenutnim sukobom

Puma je potvrdila vijest za Reuters, rekavši kako je odluka donesena još prošle godine i da nema nikakve veze s trenutnim sukobom Izraela i Hamasa.

Iz tvrtke za Reuters također navode kako neće obnavljati ugovor ni sa srpskom nogometnom reprezentacijom i da će uskoro predstaviti svoja dva nova partnera, dodavši da se radi o njihovoj novoj marketinškoj strategiji, piše Forbes.

Puma zamijenila Adidas

Puma je 2018. godine zamijenila Adidas kao sponzor i proizvođač dresova za izraelsku nogometnu reprezentaciju. Taj ugovor izazvao je žestoke kritike pokreta poput pro-palestinskog pokreta Boycott, Divestment and Sanctions (BDS).

Na svojim internetskim stranicama, BDS navodi kako Pumino sponzorstvo također pokriva klubove "u ilegalnim izraelskim naseljima na okupiranom teritoriju Palestine." Pozivi na bojkotiranje Pume postali su još glasniji nakon početka izraelske vojne kampanje u Gazi izazvane terorističkim napadom Hamasa na izraelskom teritoriju, piše Forbes.

Kopirati
Drag cursor here to close