'Kilave' se već dugo

Pukla ljubav: Kylian Mbappe na ljeto definitivno napušta PSG?

Njemački trener već neko vrijeme ima problema s uspostavljanjem autoriteta u odnosu na 21-godišnjeg napadača, a prethodno je Mbappe iskazivao nezadovoljstvo prema strategu i nakon hat-tricka u Ligi prvaka protiv Club Bruggea.
Sport / Nogomet | 03. 02. 2020. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Trener PSG-a Thomas Tuchel smiruje Kyliana Mbappea

Navijači Paris Saint-Germaina minuli vikend zapamtit će vjerojatno po nekoliko stvari. Prvo, s pet su golova isprašili gostujući Montpellier, drugo, Neymar je zaradio žuti karton „zbog ponižavanja suparnika driblingom“, a treće, i ujedno i najteže shvatljivo – na ovoj utakmici postao je vidljiv definitivan rastanak Kyliana Mbappea s njihovim klubom.

Naime, francuski superstar – iako je zabio gol u 57. minuti – poludio je na trenera Thomasa Tuchela kada ga je izvadio iz igre u 68. minuti.

Njemački trener već neko vrijeme ima problema s uspostavljanjem autoriteta u odnosu na 21-godišnjeg napadača, a prethodno je Mbappe iskazivao nezadovoljstvo prema strategu i nakon hat-tricka u Ligi prvaka protiv Club Bruggea.

Sada je ponovno došla još i veća svađa naočigled svih prisutnih prilikom izlaska iz igre.

Kako prenosi Le Parisien, prvak svijeta s Tricolorima smatra da mu Tuchel ne iskazuje dovoljno poštovanja.

S jedne strane Nijemac javno hvali i „iskazuje ljubav“ igračima poput Edinsona Cavanija ili Angela Di Marije, dok za Mbappea “čuva“ samo riječi opreza, naglašavajući da Francuz mora biti s obje noge na zemlji i da mu slava ne udari u glavu.

Osim toga, u posljednje vrijeme je Mbappe među prvima koji biva zamijenjen, stoga mu je u ogledu s Montpellierom prekipjelo i nije se libio to i pokazati.

Doista, Mbappe je najčešće mijenjan kada su ofenzivci u pitanju, pet puta u prvenstvu kao i Icardi, ali Francuz prosječno ranije izlazi iz igre. Argument na strani trenera Tuchela je namjera odmarati mladog golgetera za Ligu prvaka.

Spomenuti izvor tvrdi da iako su se dan kasnije Mbappe i Tuchel sastali sa sportskim direktorom Leonardom kako bi izgladili odnos, vrlo je izvjesno kako su stigli do točke nakon koje nema povratka na staro.

Igrač i trener su prisustvovali sastanku kako bi se situacija izgladila, ali Le Parisien tvrdi kako će zamršen, kompliciran i odnos pun tenzija gotovo sigurno ostati i nakon nedjeljnog sastanka. S vremenom, može se ta netrpeljitvost čak i pojačati.

Foto: Sport.es / Trener Tuchel ima neobične 'odgojne' metode

Na sve ovo dolazi i činjenica da Mbappe odbija produžiti ugovor, iako je on na stolu već neko vrijeme. Uprava PSG-a želi ga 'vezati' novim, podebljanim ugovorom, ali mladi superstar očito ima druge planove.

Aktualni ugovor traje mu još samo godinu i pol dana, a to sve znači samo jedno – ljubav između PSG-a i Mbappea je pukla i po svemu sudeći on na ljeto odlazi iz redova serijskog prvaka Francuske.

Prvi u redu za njegove usluge već dulje vrijeme stoje Zinedine Zidane i Real Madrid.

Kopirati
Drag cursor here to close