Mučenje Parižana

PSG do tri boda u 95. minuti, Neymar dobio crveni

Neymar je na brzinu, u 61. i 62. minuti, dobio dva žuta kartona i zaradio isključenje. Unatoč igraču manje PSG je bio bolji, ali je jalovo napadao.
Sport / Nogomet | 29. 12. 2022. u 01:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva dana prije kraja 2022. godine, Francuzi su nastavili svoje prvenstvo. Malo je nedostajalo da nastavak sezone ponudi jedno veliko iznenađenje. Pretposljednja momčad francuske Ligue 1, Strasbourg je bio na korak do iznenađenja. PSG jeste poveo rano, golom Marquinhos, na ubacivanje Neymara.

Marquinhos je bio raspložen kako na jednoj tako i na drugoj strani, pred svojim golom. U šestoj minuti nastavka Brazilac je zatresao vlastitu mrežu. Pokušao je blokirati centaršut, ali je nesretno odbio loptu iza Donnarumme. Još jedan Brazilac je otežao svojim suigračima posao u nastavku utakmice. Neymar je na brzinu, u 61. i 62. minuti, dobio dva žuta kartona i zaradio isključenje. Unatoč igraču manje PSG je bio bolji, ali je jalovo napadao.

No, do pobjede je ipak stigao u sudačkoj nadoknadi. Mbappe je iznudio jedanaesterac, a kasnije ga je, u 96. minuti, sam izveo za pobjedu 2:1 svoje momčadi. Od klubova iz TOP 5 društva, u srijedi su bili aktivni igrači Monaca.

Junak Monacove pobjede bio je mladi, 17-godišnji Eliesse Ben Seghir koji je u igru ušao u 46. minuti, kada je zamijenio Ben Yeddera, strijelca prvog pogotka za Monaco. Do kraja susreta Ben Seghir je postigao dva gola, kao i ključni za tri boda, u 85. minuti. Za Auxerre su pogodak dali Niang iz jedanaesterca u 30. te autogol Fofana u 68. minuti.

Lille je bio bolji od Clermonta u gostima. Prvo je Gomes u 68. minuti zabio gol s bijele točke za 1-0, dok je sve riješeno u 94. kada je Bayo potvrdio trijumf gostiju.

Lyon je u gostima svladao Brest 4:2. Na poluvremenu je bilo 3:1 za goste nakon golova Caquereta, Cherkija i Lacazettea iz jedanaesterca. Strijelac za Brest je bio Pereira Lage. U nastavku je svaka momčad postigla još po pogodak, za Brest je to učinio Mounie, a za goste Tete. Lyon je ostao osmi na ljestvici.

Golom Belaili u 40. minuti iz jedanaesterca Ajaccio je slomio otpor Angersa. Jedna utakmica je završila bez golova, to je bio duel Troyesa i Nantesa

 

Kopirati
Drag cursor here to close