Zabrinuti

PSG dao ultimatum Mbappeu?

Brojni svjetski mediji pišu o zabrinutosti Parižana zbog mogućnosti da im Mbappe ode bez odštete.
Sport / Nogomet | 08. 07. 2023. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novo ljeto, a sapunica ista. Kylian Mbappe ponovno svojim postupcima do ludila dovodi čelnike PSG-a koji imaju sve manje strpljenja za glavnu klupsku zvijezdu.

Nove trzavice

Nakon što je prije godinu ipo dana Mbappe potpisao novi ugovor s PSG-om na dvije plus jednu godinu, sada je došlo do novih trzavica.

Brojni svjetski mediji pišu o zabrinutosti Parižana zbog mogućnosti da im Mbappe ode bez odštete, prenosi Gol.hr

Naime, prilikom potpisivanja ugovora lani, Mbappe i PSG su se dogovorili na suradnju na dvije godine, dakle do ljeta 2024., ostavivši otvorenom opciju za produljenje na još jednu.

U prijevodu, Mbappe mora dati svoju suglasnost za ostanak u Parizu sve do ljeta 2025., a ne bude li to htio učiniti, slobodno može reći Parižanima u proljeće iduće godine da će ostati u klubu samo do 30. lipnja i nakon toga otići kao slobodan igrač.

Upravo je to scenarij o kojem se sve više priča, da su Mbappe i Real Madrid odnosno njegov predsjednik Florentino Perez postigli dogovor o dolasku u ljeto iduće godine.

Novi ugovor

Stoga je PSG, kako pišu ESPN i Sky Sports, postavio ultimatum Mbappeu da ovo ljeto mora otići ako ne potpiše novi, dugoročni ugovor.

Na Parku prinčeva imaju jasnu računicu: traže 200 milijuna eura odštete. Ukoliko Real to ne bude htio platiti, prodat će ga onom klubu koji ponudi najviše za francuskog napadača.

U međuvremenu, engleski mediji spominju - Arsenal. Ne bezveze, jer to je, prema pisanju Independenta, prva Mbappeova opcija ukoliko ga PSG usmjeri na Otok.

Veliki je štovatelj onoga što radi njihov trener Mikel Arteta i u slučaju isforsiranog transfera u Premier ligu, Arsenal je njegov izbor.

No, Topnici nemaju ni približno puno prostora u svom budžetu za realizirati taj posao trenutno, naročito nakon nedavnih transfera, pa Real Madrid ipak ostaje opcija broj jedan kad pričamo o novoj Mbappeovoj destinaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close