Prva liga

Prvoligaški očaj: U devet mjeseci odigrali samo jednu prvenstvenu utakmicu!

U tekućoj godini odigrano je samo jedno jedino prvoligaško kolo u prošloj sezoni, a već za mjesec i pol počinje druga
Sport / Nogomet | 23. 06. 2020. u 18:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadnje utakmice u Prvoj ligi Federaciji Bosne i Hercegovine odigrane su 8. ožujka i ubrzo nakon toga prvenstvo je prekinuto, a onda par mjeseci kasnije i posve prekinuto.

S obzirom da sljedeća sezona počinje 8. kolovoza tako će Federalna liga biti okruglo pet mjeseci bez natjecateljskog nogometa. Da stvari budu još apsurdnije, budući da je do prekida sezone bilo odigrano samo jedno kolo u proljetnom dijelu, nogometni klubovi iz Prve lige u ovoj godini imaju samo jednu, jedinu odigranu utakmicu!

Dodamo li tome svemu da je prije nastavka proljetnog dijela bila zimska pauza od preko tri mjeseca, računica kaže da će prvoligaški nogometaši od studenog prošle godine do kolovoza ove za devet mjeseci imati samo jednu natjecateljsku utakmicu.

Ogromna je to pauza i za rekreativce, a kamoli profesionalne nogometaše.

Bilo kako bilo, pošto je do sljedeće sezone ostalo nekih šest tjedana neki su već krenuli s pripremama, a ubrzo će i ostali.

 Iz Prve lige promociju je dobio sarajevski Olimpik, i to za 'zelenim stolom', a iz lige su ispali Slaven iz Živinica i Radnik iz Hadžića. Popunjavaju je NK Vis Simm Bau (Kosova-Maglaj), te HŠK Posušje, koji su dobili licencu za prelazak iz drugih liga.

Ostala je upitna jedino zeničkog Čelika koji je, prekidom zbog koronavirusa, ispao u niži rang. I dok zenički klub još gaji nadu da ostane u Premijer ligi, odnosno da se ona produži, pitanje je hoće li zbog silnih dugova Čelik dobiti licencu čak i za Prvu ligu.

U tom slučaju bi u ligi ostao Slaven iz Živinica, koji se ne može pomiriti s 'ispadanjem', pa je iz ovog kluba najavljena i tužba protiv NS-a Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close