GOŠK

Gabeljani žele pokoriti Prvu ligu i vratiti se u elitno društvo

Prošle sezone su otvorili natjecanje s ciljem da budu u vrhu i vrebaju svoju priliku za povratak u Premijer ligu, dok ove prodor u elitni rang najavljuju dosta odlučnije.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2020. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza uspješne priče o gabelskom GOŠK-u stoji agilna i vrijedna uprava na čelu sa predsjednikom Lujom Ilićem i direktorom Andrijom Jurkovićem, odnosno ljudima koji su učinili da se klub iz male sredine još davno izdigne na prvo mjesto u okrugu Čapljine, a onda i mnogo šire jer su Lavovi već u dva navrata (po dvije sezone) bili sudionici Premijer lige.

Prošle sezone su otvorili natjecanje s ciljem da budu u vrhu i vrebaju svoju priliku za povratak u Premijer ligu, dok ove prodor u elitni rang najavljuju dosta odlučnije.

''Nemamo dvojbe, ove sezone želimo biti najozbiljniji kandidat za prvo mjesto. Tko su konkurenti se u ovom trenutku ne može razgovarati, jer još nitko osim nas nije ni počeo pripreme, kamoli istaknuo kandidaturu. Međutim u ovoj ligi se uvijek pojavi nekoliko klubova pretendenata, i ne sumnjam da će tako biti i ove godine. A sad ne znam tko bi to mogao biti'', govori direktor Andrija Jurković.

Gabeljani su krenuli nešto ranije od ostalih u pripreme, a struka upravi često zahvaljuje na osiguranim uvjetima.

''Prekid prvenstva smo iskoristili za taj dio i mislim da smo uradili dobar posao, odnosno da momci imaju prave uvjete za rad'', kaže Jurković..

Igrači su u trening ušli zadovoljni, nakon što su im isplaćene plaće za tri mjeseca pandemije i neaktivnosti (umanjeni iznosi), a čime se ne mogu pohvaliti svi klubovi u ovom rangu.

''Imali smo dugu stanku, od 12. ožujka nismo ekipno radili, samo individualno po napucima šefa struke, Vuleta Trivunovića. U dogovoru s njim smo htjeli da imamo adekvatnu pripremu i krenemo ranije. Prave pripreme kreću od ponedjeljka. Jedini razlog je to što želimo spremni dočekati start prvenstva. Nadam se da neće biti prekida natjecanja i želimo istaknuti kandidaturu za prvo mjesto. Zadržali smo većinu igračkog kadra i s svim ovim pokazujemo ozbiljnost'', kaže Jurković za Dnevni.ba.

Po najavama klubovi Prve lige FBiH bi trebali biti oslobođeni kotizacije za igranje jesenskog dijela prvenstva.

''Svi klubovi su uplatili kotizaciju za proljetni dio prvenstva koji nije odigran, a NS FBiH nam nije izvršio povrat tih sredstava. Nismo službeno to dobili, ali čujem da je Izvršni odbor NS-a FBiH donio odluku o oslobađanju kotizacije za jesenski dio prvenstva. To svakako znači klubovima, jer ta kotizacija po polusezoni iznosi 5.000 maraka, što nisu beznačajna sredstva u ovakvim okolnostima'', dodao je.

Ovakvu pomoć su iz klubova i očekivali.

''Naravno da to očekujemo, a očekujemo i druge vidove pomoći od Saveza zbog ugroženosti klubova izazvane pandemijom, ali vidjet ćemo što će Savez poduzeti. Bilo je priče o dezinfekcijskim sredstvima, tunelima, drugim pomagalima za sprječavanje širenja virusa, ali u ovom trenutku nemamo ništa o tome pa se može svesti samo na špekulacije'', zaključio je Andrija Jurković.

Još prošle sezone su Gabeljani krenuli sa infrastrukturnim pripremama za Premijer ligu, odnosno osiguranjem minimalnih uvjeta potrebnih za odigravanje utakmica ovoga ranga.

''Jedina stvar koja nam je ostala je izgradnja reflektorske rasvjete. Vjerojatno bi bila i počela izgradnja da nije bilo ove nesretne pandemije. Koliko imam informaciju, IO NSBiH bi trebao donijeti odluku da su klubovi još ove sezone zbog pandemije oslobođeni reflektorske rasvjete. Naravno, mi ćemo usporedo raditi na tome i nećemo odustati. Međutim čekamo da se ovo sve smiri i nadam se da ćemo usporedo s igranjem prvenstva krenuti i u izgradnju reflektora kako bi u budućnosti mogli igrati Premijer ligu u Gabeli'', najavio je Jurković.

Pripreme su Lavovi započeli prošle srijede, a trener Vule Trivunović raspolaže sa 23 igrača. U sklopu priprema Gabeljani će tradicionalno odraditi i sedam dana treninga na Kupresu, od 20. do 26. srpnja. Prva test utakmica je na rasporedu 5. srpnja protiv Veleža u Gabeli, a u planu je ukupno pet prijateljskih. Prvenstvo u Prvoj ligi FBiH starta 8. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close