Championship

Prvi engleski klub iz prvog i drugog nogometnog razreda reže plaće

Klub Ivana Šunjića zatražio je od nogometaša da pristanu na smanjenje od 50 posto trenutne plaće, a to se odnosi na one koji na tjednoj bazi imaju minimalno šest tisuća funti, prenosi Telegraph.
Sport / Nogomet | 24. 03. 2020. u 21:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Ivan Šunjić (Birmingham City)

Borba protiv koronavirusa ide dalje, a posljedice nakon što jednom ovo konačno i završi bit će dalekosežne, napominju stručnjaci i vladajuće elite. To se, dakako, već može osjetiti i u sportu.

Brojni sportaši odriču se ili su se već odrekli dijela plaće kako bi osigurali opstanak svojih klubova, a prvi engleski klub iz prvog i drugog ranga tamošnjeg nogometa koji je to zatražio jest Birmingham City.

Klub nekadašnjeg igrača zagrebačkog Dinama, Ivana Šunjića, zatražio je od nogometaša da pristanu na smanjenje od 50 posto trenutne plaće, a to se odnosi na one koji na tjednoj bazi imaju minimalno šest tisuća funti, prenosi Telegraph i drugi engleski mediji.

Dodaju kako bi im se to trebalo isplatiti u četiri rate kada se "nogomet vrati u normalu".

Prema specijaliziranom portalu Capology, Šunjićeva plaća se kreće oko cifre nešto manje od 17 tisuća funti tjedno, što znači da bi naredna tri mjeseca trebao dobiti oko osam i pol tisuća funti na tjednoj bazi.

Ova mjera trebala bi prema sadašnjem planu trajati do lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close