Krenulo je

Nogometaši Bayerna i drugih njemačkih klubova pristali na smanjenje plaća

Prvi u Njemačkoj su smanjenje predložili nogometaši Mönchengladbacha, a slijedili su ih kolege iz Werdera te Schalkea 04. U Dortmundu i Leverkusenu se trenutačno vode pregovori.
Sport / Nogomet | 24. 03. 2020. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši minhenskog Bayerna i drugih njemačkih klubova pristali su na smanjenje plaća kako bi pomogli u suočavanju s krizom uzrkovanom pandemijom koronavirusa.

U Bayernu, trenutačno vodećem u njemačkom prvenstvu koje je prekinuto 13. ožujka, svi igrači, članovi administracije i nadzora su pristali na smanjenje plaća od 20 posto, piše njemački dnevnik "Bild".

Samo u Bayernu, u kojem igraju nogometne zvijezde, troškovi za plaće iznosili su 336,2 milijuna eura u sezoni 2018./2019..

Prvi u Njemačkoj su smanjenje predložili nogometaši Mönchengladbacha, a slijedili su ih kolege iz Werdera te Schalkea 04. U Dortmundu i Leverkusenu se trenutačno vode pregovori.

U Borussiji Dortmund, trener Lucien Favre je sam predložio smanjenje svoje plaće. Što se tiče igrača, klub razmatra smanjenje od 20 posto za plaće ako  se utakmice ne nastave, a od 10 posto ako se budu igrale iza zatvorenih vrata jer će klubovi moći iskoristiti zaradu od prodaje prava na prijenos.

Kopirati
Drag cursor here to close