El Clasico

Prvi El Clasico bez Messija i Ronalda nakon 11 godina

Prvi put poslije 11 godina, ni Ronaldo ni Messi neće predvoditi svoje timove u okršaju dva najveća španjolska kluba.
Sport / Nogomet | 26. 10. 2018. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju od 16:15 na Campu Nou igrat će se utakmica svih utakmica, jer Barcelona ponovno dočekuje Real Madrid u El Clasicu.

Prvi put poslije 11 godina, ni Ronaldo ni Messi neće predvoditi svoje timove u okršaju dva najveća španjolska kluba.

Prvi čovjek španjolske La Lige Javier Tebas vjeruje da će i bez Cristiana Ronalda i Lionela Messija El Clasico biti uzbudljiv, i da će opravdati epitet najvećeg derbija.

"Mislim da su Mesi i Ronaldo na gubitku jer neće nastupiti u ovom El Clasicu. Derbi nije na gubitku, mislim da će i dalje biti na najvišoj razini, s dva jaka tima, koji su veći od pojedinaca. Dvoboj Barce i Reala je najvrjedniji proizvod La Lige, istina je da želimo još takvih mečeva, ali El Clasico je nešto na čemu i dalje treba raditi, kako bismo stekli fanove širom svijeta", rekao je Tebas.

Nakon odlaska Cristiana Ronalda iz Reala, ulogu najveće zvijezde u momčadi preuzeo je hrvatski kapetan Luka Modrić, koji je ove godine osvojio FIFA-inu i UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača svijeta odnosno Europe. Ostala je još jedna nagrada ove godine, a to je Zlatna lopta koju dodjeljuju France Football.

Međutim, Lukine igre u dosadašnjem dijelu sezone razočarale su vodeće ljude i navijače Reala. Modrić je uvelike pokvario dojam koji mu je donio dosad osvojena priznanja.

Luka Modrić je u karijeri igrao u čak 16 utakmica protiv Barcelone, a nedjeljni dvoboj na Camp Nouu za njega je jako važan. Kako nema Ronalda i Messija, oči svjetske javnosti gledaju prema Modriću, koji prema mišljenju španjolskog Asa, mora odigrati savršenu utakmicu, jednu od najboljih u karijeri, kako bi još jednom prije konačne odluke pokazao glasačima (novinarima) kako baš on zaslužuje Zlatnu loptu.

As piše da je Modrić pao u poretku iza Antoinea Griezmanna, koji bi iznenađujuće mogao pokupiti Zlatnu loptu ispred Modrića, Messija i Ronalda.

U Realu su osim Modrića mnogi drugi igrači ostali dužnici. Barcelona je također imala mini krizu, ali u zadnje dvije utakmice (protiv Seville i Intera) pokazala je moć, sigurnost i solidnu efikasnost.

Inače, bit će ovo prvi El Clasico na kojem će suci moći koristiti VAR tenhologiju.

Barcelona bez Messija u pravilu gubi!

Kako bismo se podsjetili na zadnji najveći šapanjolski derbi u kojem nisu sudjelovali ni Cristiano ni Messi, moramo se vratiti čak 11 godina unatrag!

Portugalac je u to vrijeme još predvodio Manchester United dok Messija nije bilo zbog rupture bedrenog mišića. I tada se ozlijedio tjedan dana uoči velike utakmice.

Barcelona je na tom El Clasicu istrčala u sastavu: Victor Valdes - Abidal, Marquez, Puyol, Milito, Deco, Xavi, Iniesta, Yaya Toure, Ronaldinho, Eto'o. Realovih početnih 11 izgledalo je ovako: Casillas - Heinze, Cannavaro, Ramos, Pepe, Diarra, Sneijder, Baptista, Van Nistelrooy, Raul, Robinho.

U tijesnoj utakmici na Camp Nou, gosti su pobijedili zahvaljujući pogotku Julija Baptiste i naposljetku obranili ligaški naslov. Imali su osam bodova više od Villarreala i čak 18 više od Barcelone koja je završila na trećem mjestu.

Može se kazati kako je Barcina sreća u El Clasicu bez njihove kultne desetke doista bila ukleta otkako se Messi pojavio na sceni 2004. godine.

Propustio je samo dva derbija s Realom u zadnjih 14 godina, a niti jedan Blaugrana nije uspjela dobiti!

Tada još mladac, 1. travnja 2006. godine, Messi se oporavljao od rupture mišića kad je momčad Franka Rijkaarda remizirala 1:1 na Camp Nou s Realom, ali su na kraju uzeli i prvenstvo i kup.

S 26 golova, Messi je daleko najbolji strijelac u povijesti El Clasica. Prvi sljedeći su realovci Di Stefano i Cristiano sa po 18 pogodaka.

Zbog svega ovoga ne čudi što je vijest o izostanku Messija teško primljena na Camp Nou.

Kopirati
Drag cursor here to close