Liga prvaka

Prvak Farskih otoka ispao tek nakon produžetaka, uspješni Maccabi i Rakow

Prvak Farskih otoka Klaksvík je nakon senzacionalnog izbacivanja mađarskog Ferencvaroša i švedskog Hackena zaustavljen u trećem pretkolu Lige prvaka od strane norveškog Moldea.
Sport / Nogomet | 15. 08. 2023. u 22:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši poljskog nogometnog prvaka Rakowa plasirali su se u play-off Lige prvka. Poljaci su s ukupnih 3:1 prošli Aris Limassol.

Prva utakmica je završila 2:1 za poljskog prvaka, a u uzvratu na Cipru Poljaci su pobijedili 1:0 i to golom Frana Tudora, bivšeg igrača Hajduka.

Slovan iz Bratislave je rezultatom 1-3 (0-2) poražen na gostovanju kod Maccabija u Haifi.

Strijelci za Maccabi bili su Pierrot, Sabia te David u trećoj minuti nadoknade drugog poluvremena, dok je počasni pogodak za Slovan postigao Marko Tolić.

Kako je i prva utakmica u Bratislavi završila pobjedom izraelskog prvaka od 2-1, Maccabi će igrati u 4. pretkolu protiv Young Boysa.

Prvak Farskih otoka Klaksvík je nakon senzacionalnog izbacivanja mađarskog Ferencvaroša i švedskog Hackena zaustavljen u trećem pretkolu Lige prvaka od strane norveškog Moldea.

Klaksvík je na domaćem terenu pobijedio s 1:0 i na gostovanje donio prednost.

Prednost je trajala samo do 16. minute, kada je ukupni rezultat poravnao Kristian Eriksen. Molde je dominirao tijekom većeg dijela utakmice, ali u prvih 90 minuta nije uspio završiti posao.

Otišlo se u produžetke u kojima su gosti s Farskih otoka platili danak umoru i Martin Linnes je u 111. minuti zabio za 2:0 i prolazak Moldea.

Klaksvik je dolaskom do ovoga pretkola u najgorem slučaju sebi zagarantirao grupnu fazu Konferencijske lige. Sada ga čeka play-off Europske lige u kojem će mu protivnik biti Sheriff iz Tiraspola.

Kopirati
Drag cursor here to close