Mokri Dolac opet živnuo

Prva liga opet u Posušju: Stvorila se pozitivna priča koju želimo nastaviti

HŠK Posušje idućeg tjedna starta pripreme za nastup u Prvoj ligi Federacije BiH, prvi nakon deset godina čekanja
Sport / Nogomet | 25. 06. 2020. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sva ova nesretna pandemija izazvana koronavirusom ipak je donijela neku sreću nekadašnjem hercegovačkom premijerligašu Posušju.

HŠK Posušje, kao uostalom i svi klubovi iz drugoligaškog nogometa, nije odigrao niti jednu službenu utakmicu u 2020. godini. Sezona je prekinuta prije nego se i nastavila, uoči nastavka proljetnog dijela.

Nogometni savez Federacije BiH je na sjednici 25. svibnja donio odluku da se sezona prekine u svim njihovim natjecanjima, čime je Posušje proglašeno prvakom Druge lige, skupina Jug, a pošto je istovremeno dobilo licencu za Prvu ligu, nakon deset godina 'lutanja' igrat će prvoligaški nogomet.

To je samo kruna jedne pozitivne priče na Mokrom docu, jer skupina lokalnih poduzetnika, predvođena predsjednikom kluba Dariom Sesarom, namjerava od HŠK Posušje napraviti ozbiljnog prvoligaša.

Jedan od takvih poteza, stvaranja ozbiljne momčadi, bilo je dovođenje Denisa Ćorića za trenera prve momčadi. Ćorić ima UEFA PRO licencu i još prošle sezone vodio je premijerligaša iz Širokog Brijega.

Ćorić će voditi Posušje u povratničkoj sezoni, a cilj je tu i ostati, čime bi se zadržao rast ovog kluba.

''Stvorila se pozitivna priča, klub je napokon nakon 10 godina ušao u viši rang i ponovno će se igrati kvalitetniji nogomet na Mokrom docu. Klupske ambicije je da se već u prvoj godini klub stabilizira i da se u prvoj povratničkoj sezoni budemo zlatna sredina kada se gleda ljestvica'', kaže Ćorić za Bljesak.info.

Kakvo god mišljenje imali o Federalnoj ligi, to je ipak nemjerljivo jače natjecanje od drugih liga, pa se Posušje moralo hitno pojačati. U klub su došli iskusni Slavko Brekalo, Ivan Buhač, vratar Boris Baćak, te povratnik Josip Barišić.

 

''Razlika između Druge i Prve lige je velika, Prva je sigurno teža i zahtjevnija, trebat ćemo poprilično osnažiti ekipu koja je izborila viši rang. Već smo doveli nekoliko igrača koji će biti kvalitetna pojačanja, a uskoro ćemo dovesti još nekoliko. Prije svega na pozicijama koje su deficitarne'', dodao je Ćorić.

Novi trener Denis Ćorić u srijedu će izvršiti prozivku svoje momčadi čime će početi pripreme ovog kluba za prvoligašku sezonu.

Kopirati
Drag cursor here to close