Nada još živi

Prva ili Druga liga: U Čapljini još uvijek nisu sigurni u svoj status

HNK Čapljina bi nakon 11 godina tijekom kojih je imala status stabilnog prvoligaša iduće sezone trebala nastupiti u Drugoj ligi.
Sport / Nogomet | 28. 06. 2021. u 13:31 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

No, u Čapljini još nije "umrla" nada da će ipak ostati prvoligaši, premda su kao 15. klub iz prošle sezone rezultatski ispali.
 
Naime, od kraja prošle sezone stalne su nepoznanice i kada se otkloni jedna, “ispliva” druga. Nakon što se nije znalo hoće li ili neće u Prvoj ligi igrati Mladost, Gradina pa i Tomislavgrad, sada se pojavila informacija da o istupanju iz Prve lige Federacije razmišljaju u Orašju. 
 
U Čapljini ne znaju što će odlučiti u Orašju, ali spremaju se kao da će igrati u Drugoj ligi, skupina Jug.
 
"Spremamo se kao da nas čeka Druga liga, ali istovremeno osluškujemo zbivanja u Prvoj ligi. Što god se dogodilo bit ćemo spremni, ali tijekom tjedna imat ćemo klupski sastanak nakon kojeg ćemo biti malo ‘pametniji", kaže sportski direktor Čapljine Damir Obad, prenose Sportske novosti.

Igrati u Prvoj ili Drugoj ligi organizacijski je “nebo i zemlja”, prije svega što je drugoligaško natjecanje poluprofesionalno i HNK Čapljina ima dovoljno domaćih igrača da u ligu uđe čak i bez pojačanja. 
 
Prva liga je nešto sasvim drugo, iziskuje veća ulaganja, a i starta sedam dana ranije, odnosno 14. kolovoza. Bilo kako bilo, koja god liga bude u pitanju, momčad će voditi trener iz proljetnog dijela Damir Borovac, pišu Sportske novosti.
Kopirati
Drag cursor here to close