Nije im se poklopilo

Čapljina ispada iz lige, "pirova pobjeda" uz čak četiri crvena kartona

Završeno je natjecanje u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Prvak je HŠK Posušje, a u niži rang sele Slaven iz Živinica te Čapljina.
Sport / Nogomet | 05. 06. 2021. u 19:39 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugogodišnji standardni prvoligaš Čapljina tek je ovaj tjedan saznala da bi i ona mogla ispasti, nakon što je Mladosti uskraćena licenca za Premijer ligu. Čapljinci su trebali čudo u zadnjem kolu, ali ono se nije dogodilo.

Čapljina je slavila s 2:0 u Travniku, ali ostaje 15. jer Orašje, koje je izgubilo u BIhaću (0:2) ima bolji međusobni omjer. Naime, Čapljina je svladala Orašje s 2:0, ali je izgubila u Orašju s 0:3. 

Čapljinci su jedino mogli ostati da je i Vis Simm Bau izgubilo, čime bi se zatvorio krug s tri ekipe u kojem bi Orašje bilo najslabije, ali se to nije dogodilo. Koliko je sve “fer i pošteno” u ovoj ligi govori i to što se u Bihaću počelo igrati pet minuta kasnije, valjda da bi se obje ekipe uvjerile što im treba u toj utakmici.

Čapljina je slavila na Piroti golovima Edina Novakovića i Marsela Mace, a na utakmici je bilo čak četiri crvena kartona - dva za igrače Čapljine, jedan za igrača Travnika i jedan za trenera Travnika Adnana Beganovića.

Rezultati posljednjeg kola

GABELA: Gošk - Rudar 3:0

TRAVNIK: Travnik - Čapljina 0:2

ŽIVINICE: Slaven - Radnik 1:3

TEŠANJ: Tošk - Igman 3:0

BANOVIĆI: Budućnost - Posušje 1:0

GRAČANICA: Bratstvo - Vis Simm Bau 0:4

GRADAČAC: Zvijezda - Goražde 4:1

BIHAĆ: Jedinstvo - Orašje 2:0

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close