Reprezentacija je svoje napravila u petak

Protiv Rumunja bez pritiska

"Večeras će dobiti priliku oni koji su manje igrali do sad, ali nema kalkulacija jer želimo nova tri boda. Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica", tvrdi Petev
Sport / Nogomet | 26. 09. 2022. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolo prije kraja ovosezonskog izdanja Lige nacija, nogometna reprezentacija BiH je osigurala prvo mjesto u skupini, plasman u baraž kvalifikacija za Euro 2024, te ulazak među 16 najboljih reprezentacija ovog takmičenja naredne sezone.

Puno toga je napravljeno teško izborenom pobjedom protiv Crne Gore prije tri dana, pa je za očekivati večeras protiv Rumunjske nešto drugačiji sastav. Sigurno je da u sastavu neće biti Miralema Pjanića zbog kartona, realno je također očekivati da će neki igrači ostati na klupi, dok bi priliku trebali dobiti oni s nešto manjom minutažom.

"Naravno da je cilj da pobijedimo i drago mi je što i igrači tako razmišljaju. Osigurali smo prvo mjesto u skupini i atmosfera u ekipi je odlična. Večeras će dobiti priliku oni koji su manje igrali do sad, ali nema kalkulacija jer želimo nova tri boda. Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica. Rumunjska ima dobre igrače, to smo vidjeli i u Zenici. Sve nam to govori da možemo očekivati kvalitetnu utakmicu u lijepom ambijentu. Naravno da sam ponosan na igrače, na ono što su postigli u proteklom periodu. To su odlični momci i veliki profesionalci. Došao je i rezultat i svi smo sretni zbog toga. Što se tiče formacije u kojoj ćemo nastupiti, imam nekoliko ideja pa ćemo vidjeti" rekao je izbornik Ivaylo Petev na presici prije večerašnjeg susreta.

Večerašnji susret između Rumunjske i BiH je ukupno šesti međusobni. Do sada je BiH ostvarila dvije, Rumunjska tri pobjede, dok niti jedan susret nije završio remijem. Rumunji nisu briljirali ove sezone u Ligi nacija, od pet utakmica su dobili samo jednu pa se nalaze na posljednjem mjestu u skupini. Imaju bod manje od Finske, tri od Crne Gore, pa će eventualnom pobjedom večeras probati osigurati opstanak u B diviziji.

Kopirati
Drag cursor here to close