Predstavljen stručni stožer BiH

Prosinečki: Vjerujem da će igrači dati maksimum i da ćemo imati što vidjeti

Stručni stožer seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, na čelu s izbornikom Robertom Prosinečkim, predstavljen je danas u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici.
Sport / Nogomet | 22. 01. 2018. u 12:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stručni stožer seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, na čelu s izbornikom Robertom Prosinečkim, predstavljen je danas u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Reprezentacija BiH se priprema u Zenici za prijateljske utakmice protiv reprezentacije SAD-a i Meksika krajem ovog mjeseca, gdje će izbornik testirati igrače iz U-21 reprezentacije BiH i nogometaše koji nastupaju u Premijer ligi BiH.

''Imamo talentiranu U-21 reprezentaciju koja pravi dobre rezultate i na te momke treba računati za budućnost. Ove utakmice će dobro doći njima i igračima iz domaće lige. Ukazat će im se prilika da pokažu da se na njih može računati. Vjerujem da će momci dati sve od sebe i da ćemo mi imati šta vidjeti. To je super provjera za sve nas'', izjavio je Prosinečki na današnjoj konferenciji za medije.

U SAD otputovat će 18 igrača i dva golmana reprezentacije BiH.

Izbornik dodaje da ima dosta igrača koji bi htjeli uzeti državljanstvo i igrati za BiH, a neki su iz ozbiljnih liga i stručni stožer ima namjeru pogledati i popričati s njima kako bi vidjeli da li imaju ono što treba za reprezentaciju.

Sutra će biti održan žrijeb Lige nacija, a Prosinečki ističe da će natjecanje biti zanimljivo jer su protivnici atraktivni.

''Igrat ćemo sve te utakmice najbolje što možemo, jer svi znamo da kroz Ligu nacija možemo otići na europsko prvenstvo. Tu ćemo imati vrhunske protivnike i odlične utakmice'', ističe Prosinečki.  

Dodaje da će pripreme biti obavljene u Trening kampu NS BiH Zenici gdje igrači imaju mir i sve uvjete za rad, te da će Savez pokušati dogovoriti prijateljske utakmice nakon što BiH sazna protivnike u Ligi nacija.    

Članovi stručnog stožera reprezentacije BiH Kenan Hasagić, Gordan Ciprić, Dragan Spasić i Elvir Rahimić složni su da su ambicije reprezentacije BiH jasne, te da je cilj plasman na europsko prvenstvo.

Rahimić naglašava da je velika čast i privilegija biti član reprezentacije, iako je njegova i uloga Kenana Hasagića sada drugačija.

''Ovo je veliki korak naprijed za nas i nadam se da ćemo uz dobar rad i zalaganje napraviti uspjeh i plasirati se na europsko prvenstvo'', rekao je bivši reprezentativac BiH.

Nogometaši BiH otputovat će u SAD u srijedu, 24. siječnja, u večernjim satima. 

Kopirati
Drag cursor here to close