Reprezentacije iz regije

Prosinečki i Piksi uspješni, novi poraz Albanije, Vatreni s Egiptom

Crna Gora se priprema za natjecanje u B diviziji Lige nacija. Suparnici će biti Island, Wales i Turska, a do velikih iskušenja koja slijede izabranici Roberta Prosinečkog odigrat će još dvije pripremne utakmice.
Sport / Nogomet | 25. 03. 2024. u 22:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Platforma X / Stevan Jovetić, reprezentativac Crne Gore

Crna Gora koju vodi Robert Prosinečki je nakon slavlja u debiju bivšeg bh. izbonika protiv Bjelorusije 2:0, pobijedila i Sjevernu Makedoniju 1:0 u susretu odigranom u Antaliji.

Imali su Makedonci inicijativu, tri neugodna udarca s distance, koji su završili pokraj gola, a u završnici prvog poluvremena Crna Gora je povela, a strijelac je bio Stevan Jovetić.

Crna Gora se priprema za natjecanje u B diviziji Lige nacija. Suparnici će biti Island, Wales i Turska, a do velikih iskušenja koja slijede izabranici Roberta Prosinečkog odigrat će još dvije pripremne utakmice, protiv Gruzije i Turske. 

Nakon teškog poraza od Rusije (4:0), nogometna reprezentacija Srbije savladala je u ponedjeljak u prijateljskom susretu u Larnaci selekciju Cipra s 1:0.

Iako su Orlovi došli do pobjede, igra tima Dragana Stojkovića nije bila posebno impresivna.

U sedmoj minuti igre Lazar Samardžić izveo je brzo prekid, uposlio Sergeja Milinkovića-Savića, a ovaj zabija pogodak za 1:0.

Priliku za povećanje vodstva Srbija propušta četiri minute kasnije. Dosuđen je jedanaesterac, ali ga Aleksandar Mitrović promašuje.

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE

Srpski kapetan Dušan Tadić odigrao je svoj 106. meč za nacionalnu vrstu svoje zemlje i postao rekorder po broju nastupa.

Foto: Albanian Scout / Detalj s utakmice Švedska - Albanija

U prijateljskom nogometnom dvoboju u Solni Švedska je s 1:0 svladala Albaniju.

Pobjednički pogodak postigao je igrač Royale Uniona Gustaf Nilsson u 62. minuti.

Albanci koji na predstojećem Euru igraju u skupini s Italijom, Hrvatskom i Španjolskom, poraženi su i prije tri dana u Parmi od Čilea 3:0.

Nogometaši Hrvatske odradili su u ponedjeljak navečer posljednji trening u Kairu uoči utakmice s Egiptom.

Daliću su za finale prijateljskog turnira ranije otpali zbog ozljeda branič Martin Erlić i ofenzivni vezni Luka Ivanušec, a u međuvremenu se razbolio branič Domagoj Vida.

Na "New Administrative Capital Stadium" u predgrađu Kaira u utorak navečer igraju domaćin Egipat i Hrvatska.

Hrvatska je u polufinalu svladala Tunis na jedanaesterce dok je Egipat s 1:0 pobijedio Novi Zeland. 

Kopirati
Drag cursor here to close