Žuti komentira Vatrene

Prosinečki: ''Argentina blagi favorit, ali Hrvatska ima bolji vezni red''

"U ovom trenutku je Argentina blagi favorit ali očekujem utakmicu punu intenziteta, borbe", rekao je Prosinečki.
Sport / Nogomet | 12. 12. 2022. u 20:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Prosinečki, osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 1998., smatra da je Argentina blagi favorit, ali da Hrvatska ima bolji vezni red pa očekuje pobjedu bude li zaustavljen argentinski napadač Lionel Messi.

"Prije četiri godine također smo igrali s Argentinom, može biti da Messi tada nije igrao na ovakvoj razini, ali pobijedili smo 3-0 pa zato sada mislimo da možemo opet pobijediti i uz odličnog Messija", rekao je Prosinečki u razgovoru za argentinski Superdeportivo Radio.

"Znamo da je Messi u dobroj formi, da mu je ovo možda posljednje svjetsko prvenstvo, ali i da je pod velikim pritiskom. Ljudi u Argentini žele naslov prvaka s Messijem", dodao je.

Hrvatska i Argentina će u utorak u 20 sati igrati polufinale dok će se dan kasnije susresti Maroko i aktualni prvak Francuska.

"U ovom trenutku je Argentina blagi favorit ali očekujem utakmicu punu intenziteta, borbe", rekao je Prosinečki, javlja Hina.

"Mi (Hrvatska) smo sjajna grupa igrača, kvalitetna i hrabra, koja će sigurno dati sve od sebe. Bude li Messi imao svoj dan tada je svakoj momčadi na svijetu teško igrati. Odigramo li stoga dobro protiv Messija, te bude li on imao slabiji dan, vjerujem da će Argentina teško pobijediti Hrvatsku jer Hrvatska osim borbenosti ima i kvalitetu", rekao je nekadašnji veznjak Real Madrida i Barcelone.

Napomenuo je da hrvatski igrači uvijek daju sve za svoju zemlju.

"Imaju snažan karakter pa Argentini neće biti nimalo lako", naglasio je.

Prosinečki smatra da Hrvatska ima bolji vezni red od Argentine, da je sredina terena najslabija točka te južnoameričke reprezentacije.

"Nedostaje im ondje netko tko bi pomagao Messiju, tko bi stvarao razliku na terenu. Mi smo tu jako dobro pokriveni. Mi imamo nešto bolju sredinu terena jer ondje igraju Modrić, Brozović i Kovačić, koji su doista dobri", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close