Pljušte pozitivni komentari

Ronaldo Nazario pohvalio Modrića: ''Impresivan je i tehnički nevjerojatan''

"Impresivno je koliko Luka trči i kako igra. Fantastično. Tehnički je nevjerojatan, ali ne samo on, nego čitava sredina Hrvatske'', rekao je.
Sport / Qatar 2022 | 12. 12. 2022. u 20:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši brazilski napadač Ronaldo Nazario, osvajač Svjetskog prvenstva 1994. i 2002. godine, pohvalio je vezne igrače Hrvatske koji su "sakrili loptu" Brazilcima u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, natjecanja u kojem ne želi vidjeti Argentinu na postolju.

"Ne mogu vam odgovoriti u ime cijelog Brazila, ali mogu u svoje ime. Bio bih sretan zbog Messija, naravno, ali između Brazila i Argentine postoji veliko rivalstvo pa ne želim biti licemjer i reći da bih se veselio pobjedi Argentine, jer to nije istina", izjavio je Ronaldo u video intervjuu objavljenom na internetskoj stranici novina Marca, javlja Hina.

Hrvatska i Argentina će u utorak u 20 sati igrati polufinale dok će dan kasnije snage odmjeriti Maroko i branitelj naslova Francuska. Hrvatska je u četvrtfinalu odigrala 1-1 s Brazilom pa slavila boljim izvođenjem jedanaestereaca.

"Nismo znali ukrasti vrijeme nakon što smo u produžetku zabili gol (u 106. minuti).Trebali smo biti pametniji, to je jedino što nam je nedostajalo da prođemo", izjavio je 46-godišnji Ronaldo koji je uživo gledao tu utakmicu u Katru.

"Brazil je igrao jako dobro ali nedostajalo mu je iskustva da zadrži tih 1-0", dodao je.

Hrvatski napadač Bruno Petković poravnao je u 117. minuti. Ronaldo, nekadašnji golgeter Real Madrida, Barcelone i Intera, bio je upitan o hrvatskom veznjaku Luki Modriću.

Pohvale za Vatrene

"Impresivno je koliko trči i kako igra. Fantastično. Tehnički je nevjerojatan, ali ne samo on, nego čitava sredina Hrvatske. Kako su nam samo sakrili loptu! Pripazite dobro što bi oni mogli napraviti na ovom prvenstvu", rekao je "El fenomeno", kako ga zovu u Španjolskoj.

S njim u svojim redovima Brazil je prije 20 godina osvojio svoj posljednji od pet naslova prvaka. Poručio je da Neymar, strijelac pogotka protiv Hrvatske, ne bi smio napustiti reprezentaciju premda je uplakan i razočaran najavio takvu mogućnost.

"Previše je važan ovoj reprezentaciji da bi otišao", naglasio je Ronaldo koji je u 99 utakmica za Brazil bio zabio 62 gola.

Neymar se nakon Hrvatske izjednačio s Peleom, dotad prvim strijelcem žutih. Sada obojica imaju po 77 zabijenih pogodaka. Ronaldo, koji trenutno obnaša dužnost predsjednika španjolskog prvoligaša Valladolida, upitan je zaslužuje li 35-godišnji Lionel Messi naslov svjetskog prvaka budući da je nekoliko puta proglašavan najboljim igračem svijeta.

"Naslov svjetskog prvaka svi zaslužujemo, no on se osvaja na terenu. Argentina ne igra dobro, ali ima veliku želju, puno trči, ostavlja srce na terenu, a onda ima Messija koji je ključan u završnici", rekao je.

Ronaldo bi, međutim, htio da Maroko pobijedi Francusku.

Volio bi pobjedu Maroka

"Volio bih da Maroko slavi, ali sumnjam da će moći s Francuskom. Francuska je veliki favorit, a to pokazuje iz utakmice u utakmicu. No, pustolovina Maroka je prekrasna", rekao je.

Ronaldo, osvajač Copa Americe iz 1997. i 1999., pohvalio je Katar kao organizatora prvenstva.

"Prvenstvo je fantastično, šteta što uskoro završava. Došli smo s puno predrasuda, no uvjerili smo se da trebamo biti tolerantniji prema drugačijim kulturama od naše", rekao je. "Ovo prvenstvo je perfektno u svim aspektima: stadionima, sigurnosti, hotelima, prijevozu, u svemu", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close