Ostaje u njemačkoj ligi

Propao Gvardiolov transfer karijere?

"Nema dogovora. Ni blizu", odgovorio je sportski direktor Max Eberl na pitanje novinara o Gvardiolovom eventualnom transferu.
Sport / Nogomet | 21. 07. 2023. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol trebao je već biti predstavljen kao novi igrač Manchester Cityja. Talijanski novinar Fabrizio Romano danima piše kako je Leipzig završio sve pregovore s Cityjem i prihvatio 100 milijuna eura tešku ponudu za hrvatskog braniča.

No iz Njemačke stiže drugačija, dijametralno suprotna priča. "Nema dogovora. Ni blizu", odgovorio je sportski direktor Max Eberl na pitanje novinara o Gvardiolovom eventualnom transferu. Tako je potvrdio indicije njemačkog Sky Sportsa, koji piše kako Gvardiol zasad ostaje u njemačkoj ligi. Isto to danas je rekao i Gvardiolov trener Marco Rose, prenosi Index.hr.

"Znao bih za te liječničke"

"Koliko znam, Joško Gvardiol je naš igrač. I ostat će jedan od naših igrača. Ne znam ništa o nikakvom liječničkom pregledu. Ništa o prvom ni o drugom liječničkom. Vjerujte mi, ja bih kao trener znao takve stvari", rekao je Rose u razgovoru za Sky Sports.

Spomenuti talijanski novinar Romano tvrdio je da je Gvardiol prošao prvi dio liječničkih pregleda u srijedu, a da je ostatak prošao u četvrtak. Ovako, nakon izjava čelnika Leipziga, čini se da je posao propao.

Dinamo čeka razvoj situacije

Velik je to udarac za Dinamo, kojem pripada 20 posto od razlike onoga što je Leipzig platio za Gvardiola i što će dobiti od sljedećeg transfera. Nijemci su 21-godišnjaka 2021. godine platili 18 milijuna eura, a ako za njega dobiju 100 od Cityja, Dinamu bi pripalo 20 posto od 82 milijuna eura, odnosno 16.4 milijuna eura.

Gvardiol je dosad za Leipzig odigrao 87 utakmica i upisao pet golova i tri asistencije. U međuvremenu je ušao i u hrvatsku reprezentaciju, za koju ima 21 nastup i dva gola. S Leipzigom je osvojio dva njemačka kupa, a s Hrvatskom broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close