Muhamed Mujić

Promocija: Mostarska zlatna kopačka

Sport / Nogomet | 15. 05. 2022. u 16:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga "Muhamed Mujić – Mostarska zlatna kopačka" bit će promovirana u ponedjeljak, 16. svibnja, u Mostaru.

Autor knjige je mostarski sportski novinar Dario Mehmedović koji je na autentičan način prezentirao život i karijeru jednog od najboljih igrača u istoriji Veleža i Bosne i Hercegovine, priopćili su organizatori.

  / Muhamed Mujić

"Neizmjerno sam sretan što je priča o prvoj mostarskoj fudbalskoj zvijezdi dobila izgled knjige i što će ostati mlađim generacijama da se upoznaju sa njegovim djelima. Putovanje zvano pisanje knjige o Muhamedu Mujiću bilo je baš onakvo kakav je i Hamić bio. Jedinstveno. Kao što se nadam da ćete uživati čitajući knjigu, tako se nadam da će veliki broj članova omladinske škole koja danas nosi njegovo ime uskoro ostvariti uspjehe na sportskom terenu kakve je imao veliki Muhamed Mujić'', poručio je uoči promocije autor knjige Dario Mehmedović.

Dolazak na promociju, kako je najavljeno, potvrdile su brojne klupske legende koje su dijelile igrački i životni put sa Mujićem poput Bajevića, Marića, Kvesića, Hadžiabdića, Muse, Karabega, Kalajdžića i drugih. Pored samog autora, o knjizi će govoriti Džemil Šoše, Feđa Dudić, Nedžad Maksumić i Dragan Markovina.

"Ova je knjiga i svojevrsni putokaz svima na koji način treba da se odnosimo prema svojim klubovima i svojim legendama, i ono što bi trebalo da donese je još ovakvih knjiga. Muhamed Mujić do sada je bio jedna od najvećih i najvažnijih priča našeg nogometa, ali i gotovo neispričana priča koju je samo sjećanje držalo iznad površine. Od danas se to potpuno promjenilo'', napisao je, između ostalog, recenzent knjige, sportski novinar Saša Ibrulj.

Promocija će se održati u kongresnoj sali mostarskog hotela "Bristol", s početkom u 20 sati.

 

  

Kopirati
Drag cursor here to close