Promjena pravila Zlatne lopte mogla bi Messiju donijeti prednost u odnosu na Haalanda

Haalandovi trofeji u Ligi prvaka, FA Cupu i Premiershipu zbog kvaliteta Cityja možda neće biti dovoljni da osvoji nagradu.
Sport / Nogomet | 30. 10. 2023. u 19:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova promjena pravila procesa glasovanja za Zlatnu loptu mogla bi dati Lionelu Messiju prednost nad Erlingom Haalandom prije objave rezultata.

Očekuje se da će Messi osvojiti rekordnu osmu krunu Zlatne lopte na svečanosti koja se održava u Parizu.

Nakon što je prošle godine osvojio Svjetsko prvenstvo s Argentinom, 36-godišnjak je dugo bio favorit za ovogodišnju nagradu.

Njegov odlazak iz PSG-a i kasniji nevjerojatan početak u MLS-ovoj ekipi Inter Miami nije punp umanjio ta očekivanja, unatoč tome što je Haaland oborio sezonski rekord u broju golova u Premiershipu i osvojio Ligu prvaka s Manchester Cityjem.

Međutim, neki vjeruju da bi Messijev ljetošnji prelazak u Miami, zajedno s nedostatkom nogometa u vrhunskoj europskoj ligi od svibnja, trebao isključiti njegovu borbu za Zlatnu loptu, unatoč njegovim herojstvima na Svjetskom prvenstvu.

Haaland je prošle sezone zabio 52 gola u svim natjecanjima, iako su neki od njih bili prije početka razdoblja koji se gleda, i osvojio tri trofeja s ekipom Pepa Guardiole.

Za njim nije puno zaostao ni PSG-ov Kylian Mbappe s 41 pogotkom, a zabio je i hat-trick za Francusku u finalu Svjetskog prvenstva. Ove sezone Haaland ima 13, a Mbappe 12 golova.

Međutim, nova promjena pravila za Zlatnu loptu, posebno ona koja se odnosi na proces ocjenjivanja, znače da Messi ima bolje šanse osvojiti nagradu na temelju njegovih podviga tokom prošle godine.

"Individualni učinak te odlučan i impresivan karakter kandidata imaju prednost nad kolektivnim aspektom i osvojenim trofejima, kao i klasom igrača i osjećajem za fair-play", glase kriteriji ocjenjivanja prema Marci.

Stoga, Haalandovi trofeji u Ligi prvaka, FA Cupu i Premiershipu zbog kvaliteta Cityja možda neće biti dovoljni da osvoji nagradu.

Messijeva glavna individualna uloga u osvajanju Svjetskog prvenstva, gdje je u međuvremenu osvojio i Zlatnu loptu turnira, mogla bi biti velika prednost za Argentinca.

Što se tiče odlučnog i impresivnog karaktera, može se reći da je malo toga što razlikuje ovaj dvojac.

Kopirati
Drag cursor here to close