Liga nacija

Prokletstvo 'Vatrenih' prešlo na nasljednike 'Lake konjice'

Mađarska će ostanak u elitnoj diviziji tržiti protiv finalista prošlog Eura, Italije i Engleske te narogušene Njemačke koja je izborila plasman u Katar s gol-razlikom +32.
Sport / Nogomet | 17. 12. 2021. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su izvučene skupine već trećeg ciklusa Lige nacija, ovo natjecanje još uvijek nema jasan identitet i rezultatsku 'specifičnu težinu'.

U prva dva ciklusa reprezentacija Hrvatske glasila je za jednu od reprezentacija koje redovito dobivaju najteže suparnike (Francuska, Engleska, Španjolska, Portugal...), ali se ipak uspjela održati u A diviziji.

U najnovijem ciklusu kao da su nasljednici mađarske 'Lake konjice' odmijenila Vatrene - njihova je skupina istinski krug pakla.

Da mađarska reprezentacija nema sreće sa ždrijebom vidjeli smo već na nedavno završenom Euru 2020. Dobili su grupu s aktualnim svjetskim prvakom Francuskom, prvakom svijeta iz 2014. Njemačkom i tadašnjim aktualnim europskim prvakom Portugalom. Onda im se još ozlijedio najbolji igrač Dominik Szoboszlai...

Međutim, ušli su hrabro u lavlju jazbinu i odigrali sjajan Euro. Do same završnice držali su 'nulu' protiv Portugala, potom su remizirali s Francuskom, a onda i do 84. minute vodili protiv Njemačke. Goretzka je zabio za konačnih 2:2, što je Njemačku gurnulo u drugi krug, a Mađarsku poslalo kući.

Inače, Mađari su plasman na Euro 2020 izborili kroz Diviziju B Lige nacija, a to je ujedno značilo i plasman u najvišu diviziju u kojoj su na izvlačenju ponovno dobili skupinu smrti.

Mađarska će ostanak u elitnoj diviziji tržiti protiv finalista prošlog Eura, Italije i Engleske te narogušene Njemačke koja je izborila plasman u Katar s gol-razlikom +32.

Bilo bi najlakše kazati kako će Mađari biti puki prolaznici u skupini s tri elitne reprezentacije i tri velika rivala. No, to se mislilo i pred Euro...

Od ostalih skupina Lige nacija zanimljivom se čini i svojevrsna skupina smrti divizije B, 'skandinavsko-jugoslavenska' skupina u kojoj su rivali Švedska, Norveška, Srbija i Slovenija.

Bosna i Hercegovina je ponovno dobila Finsku i to je s jedne strane dobro jer su nedavno 'izmjerili' snagu tog protivnika, a i Crna Gora i Rumunjska čine se kao protivnici s kojima se možemo potući.

U diviziji C u oči upada zanimljiva skupina sastavljena od 'sovjetskog bloka': Slovačke, Bjelorusije, Azerbejdžana i pobjednika baraža Kazakhstan/Moldavija.

Čini se također kako je u diviziji C veliku sreću imala Turska, kojoj su za protivnike izvučeni Farski otoci, Litva i Luksemburg.

Kopirati
Drag cursor here to close