Puno utakmica u malom periodu

Hrvatska u skupini s Francuskom, Danskom i Austrijom

Dodajmo i kako još nije poznato na koji će način ova sezona Lige nacija utjecati na kvalifikacije za Euro 2024. godine. UEFA je poručila kako to još uvijek nije odlučeno.
Sport / Nogomet | 16. 12. 2021. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom na određeni broj utakmica u kratkom periodu za selekcije koje se nalaze u A diviziji mogli bi smo reći da je ovo neka vrsta malog Europskog prvenstva jer imamo četiri skupine sa izuzetno jakim reprezentacijama. Hrvatska reprezentacija će za protivnike
imati Francusku, još uvijek aktualnog svjetskog prvaka, Dansku koja je igrala u polufinalu posljednjeg Europskog, te uvijek kvalitetnu Austriju. Tako je odlučio ždrijeb u Nyonu uoči kojeg je Hrvatska bila smještena u treću jakosnu skupinu.

Podsjetimo kako je hrvatska reprezentacija u premijernom izdanju Lige nacija (elitna Liga A) bila smještena u skupini s Engleskom i Španjolskom te je na kraju zauzela posljednje treće mjesto, makar je u zadnjoj utakmici imala šansu biti i prva. U drugom izdanju Hrvatska je bila u skupini s Francuskom, Portugalom i Švedskom te je upisala čak pet poraza i samo jednu pobjedu. No, tih domaćih 2-1 u Zagrebu protiv Švedske je bilo dovoljno za treće mjesto i ostanak u elitnoj Ligi A. Švedska je na posljednjem mjestu imala isti broj bodova, ali i slabiju razliku pogodaka.

U razmaku od 2. do 14. lipnja, dakle u 12 dana, UEFA je predvidjela odigravanje čak četiri utakmice koje će reprezentacije morati igrati svaka tri dana. Radi se o terminu u kojem su nogometaši posve iscrpljeni nakon kraja klupske sezone, a sada će morati igrati u luđačkom tempu.

Dodajmo i kako još nije poznato na koji će način ova sezona Lige nacija utjecati na kvalifikacije za Euro 2024. godine. UEFA je poručila kako to još uvijek nije odlučeno.Francuska je pobjednik posljednjeg izdanja, u finalu na San Siru je napravila preokret za pobjedu nad Španjolskom 2:1.

Liga nacija (Liga A, sezona 2022./23.):

Skupina 1: Francuska, Danska, Hrvatska, Austrija
Skupina 2: Španjolska, Portugal, Švicarska, Češka
Skupina 3: Italija, Njemačka, Engleska, Mađarska
Skupina 4: Belgija, Nizozemska, Poljska, Wales

Kopirati
Drag cursor here to close