Nešto malo crkavice...

Procurilo koliko Lewandowski zarađuje u Barceloni

Lewandowski je potpisao ugovor na četiri godine, a plaća će mu varirati od sezone do sezone, tvrdi Katalonski radio. Prvu sezonu imat će neto godišnju plaću 10 milijuna eura, drugu 13, treću 16, a četvrtu će se opet vratiti na 13 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 05. 09. 2022. u 22:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljski stroj za golove Robert Lewandowski odmah je proradio u dresu Barcelone. Za igrača takve klase period prilagodbe očito nije nužan po svaku cijenu.

Dakako, uz takvu zvijezdu svakodnevno idu različite vijesti ili analize, kako bi ljubitelji nogometa stalno bili dobro 'obrazovani'.

Pišući o Lewandowskom, Katalonski radio otkrio je koliko je Barca zapravo platila za njegov prelazak. Već je objavljeno da je Bayern dobio odštetu od 45 milijuna eura, plus pet milijuna u bonusima.

Ono što se pak nije znalo - kolika će točno biti plaća poljskom napadaču? - sada je objelodanjeno. Lewandowski je potpisao ugovor na četiri godine, a plaća će mu varirati od sezone do sezone, tvrdi Katalonski radio.

Prvu sezonu imat će neto godišnju plaću 10 milijuna eura, drugu 13, treću 16, a četvrtu će se opet vratiti na 13 milijuna eura. Kada mu istekne ugovor, Lewandowski će imati 38 godina i lako je moguće da će završiti karijeru u Barceloni.

Katalonski klub se ipak osigurao, pa je u ugovor uglavio mogućnost da raskine ugovor ako u trećoj sezoni bude igrao manje od 55 posto utakmica. Lewandowski će imati mogućnost zaraditi još više ako s Barcelonom bude osvajao glavne trofeje. Bonusi se kreću od 300 tisuća do milijun eura.

Kada se pogleda da Lewa nije najplaćeniji igrač Barce te da od njega još uvijek bolje zarađuju neki igrači, primjerice Frenkie de Jong, koji ne pristaje na smanjenje plaće, a prije pristanka na smanjenja njihovih plaća bolje su zarađivali i Pique, Busquets, Alba i Umtiti.

Kalkulacija pokazuje da poljski napadač i nije tako skup s obzirom na učinak i nogometnu vrijednost, što je ipak malo čudno, ali moguće je da i za to postoji objašnjenje.

Katalonski mediji to ne navode, ali sasvim je moguće da je Lewandowski dobio bonus samo za potpis. To je uobičajena praksa već godinama koje klubovi i nogometne zvijezde ne rado otkrivaju, kako zbog osjetljivosti same teme, tako i zbog očuvanja 'reda i poretka', odnosno klupske hijerarhije koja je vladala do dolaska neke velike zvijezde.

U svakom slučaju, Lewandowski je zaradio veliki novac igrajući za Borussiju Dortmund i FC Bayern u Njemačkoj, a dodatni milijuni iz blagajne Barcelone u neku ruku su nagrada za 'minuli rad' ili pak onaj najslađi kolač koji dođe na kraju zabave...

Kopirati
Drag cursor here to close