Princ Kylian

Procurili detalji najbogatijeg ugovora u povijesti nogometa

Kylian Mbappe zarađuje nestvarne cifre u Paris St-Germainu. Naime, Le Parisien tvrdi kako se dokopao detalja ugovora koji je golicao maštu nogometne javnosti diljem svijeta.
Sport / Nogomet | 24. 10. 2022. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kylian Mbappe ove je godine odbio odlazak u Real Madrid, čime je razbjesnio tamošnjeg predsjednika Florentina Pereza, koji je smatrao da ima čvrst dogovor za transfer.

Mbappe je tada odlučio ostati još koju godinu u Parizu, što je pak ovih tjedana dovedeno u pitanje zbog novih trzavica s čelnicima kluba. U međuvremenu su se svi pitali kakav je to ugovor dobio koji, prema vlastitom priznanju, nije mogao odbiti.

Francuski list sada je donio detalje, to jest, cifre na računu koje su uspjele uvjeriti Mbappea da ostane na Parku prinčeva.

Prema ovom izvoru, 23-godišnji Kylian Mbappe ima godišnju plaću od 72 milijuna eura bruto, što je šest milijuna eura mjesečno.

No, porez u Francuskoj uzme mu više od pola, pa Mbappeu ide godišnje oko 33 milijuna eura. To je mjesečno dva milijuna i 700 tisuća.

No, to nije sve. Ono što ovaj ugovor čini najbogatijim u povijesti su bonusi. On će za svaku od tri godine ugovora inkasirati dodatnih 60 milijuna eura bruto, dakle nešto manje od 30 milijuna ide njemu na bankovni račun, a to znači da ukupno godišnje zarađuje više od 50 milijuna eura nakon poreza.

Jasno je da niti jedan klub na svijetu ne može platiti toliko koliko njemu plaća PSG.

Kopirati
Drag cursor here to close