Dosta mu svega

Pretučeni Bas Dost u skupini igrača koji napuštaju Sporting iz Lisabona

Osim ovog Nizozemca, klub je u ponedjeljak napustilo još nekoliko domaćih igrača. William Carvalho, Gelson Martins i Bruno Fernandes raskinuli su ugovor uz obrazloženje da imaju važeće motive za takav čin.
Sport / Nogomet | 12. 06. 2018. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su pred kraj prvenstva huligani Sportinga iz Lisabona fizički napali prvotimce kluba, ovoga ljeta nastupio je pravi egzodus igrača.

Iznimno učinkoviti napadač Bas Dost (29) također je među onima koji odlaze razbijene glave, a svoju je odluku klubu priopćio u ponedjeljak. On je sredinom svibnja zadobio ozljede glave i u smrtnome strahu je čekao hoće li se takozvani navijači zaustaviti u svome bjesnilu ili će ići do kraja.

Osim ovog Nizozemca, klub je u ponedjeljak napustilo još nekoliko domaćih igrača. William Carvalho, Gelson Martins i Bruno Fernandes raskinuli su ugovor uz obrazloženje da imaju važeće motive za takav čin. Ranije su već otišli Rui Patricio i Daniel Podence.

Mediji navode kako je za pravu poplavu otkaza igrača krivac predsjednik kluba Bruno Miguel de Azevedo Gaspar de Carvalho (46).

On je nakon ispadanja Sportinga iz Europske lige odjednom suspendirao 19 prvotimaca. Njegov potez kao da je dao ''zeleno svjetlo'' bijesnim navijačima koji su krenuli u fizički obračun s igračima.

Sporting iz Lisabona ispao je iz Europa League natjecanja u četvrtzavršnici od kasnijeg pobjednika, madridskog Atletica (0:2 i 1:0).

 

Kopirati
Drag cursor here to close