Sjena na derbi

Navijači Marseillea zapalili stadion bakljama, pa demolirali pola grada

Navijači su se poslije utakmice sukobili s policijom i demolirali pola grada.
Sport / Nogomet | 17. 05. 2018. u 18:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finale Europa lige između Atletico Madrida i Olympique Marseillea na stadionu u Lyonu imalo je doslovno vatrenu uvertiru.

Francuski navijači izlazak momčadi na teren popratili su velikom bakljadom. Na njihovoj tribini iza južnog gola zapalili su desetke bengalki, od kojih su mnoge završile na terenu.

Dio navijačke skupine francuske momčadi potrudio se tako pokvariti nogometni spektakl.

Učinili su to međusobnom tučnjavom na tribinama stadiona u Lyonu, ali i bakljadom te bacanjem baklji na travnjak pred sam početak ogleda.

Neredi su se nastavili i poslije utakmice.

Huligani Marseillea su se po završetku finala Europske lige između spomenutog francuskog kluba i pobjednika natjecanja Atletico Madrida (3-0), na ulicama Lyona su se sukobili s policijom, javlja britanski tabloid The Sun.

Poprište ratnih prizora bio je grad Marseille, lučki grad na jugu Francuske, koji je poznat po velikom broju Arapa, a čiji su navijači nadaleko poznati kao ratoborni. Britanski tabloid Daily Mail poprilično dramatično izvještava o sukobima navijača s policijom, u kojem je korišten i suzavac, a navijači su koristili baklje, palice, uglavnom sve što im se našlo na dohvatu.

No, sukobi se nisu dogodili samo u Marseilleu, nego i u Lyonu…

“Navijači su ostali krvavi, jer su se zloslutni sukobi pojavili nakon poraza Marseillea od Atletica Madridu u finalu natjecanja Europa Liga. Nastup u srijedu navečer je bila utakmica visokog rizika za policiju, jer su brojni navijači trgali udarce i krenuli u obračun i prije početka. Bande huligana Marseille, oni koji nisu krenuli u Lyon, započeli su opće nerede nakon poraza svoje momčadi izvan stadiona”, piše Daily Mail i nastavlja:

“Dramatične slike prikazuju sukob policije i navijača u Vieux Port, nakon što je njihova momčad poražena. Fotografije pokazuju i kako se navijači u Marseillesu, zapalili su ulice i razbili prozore trgovina u okolici. U međuvremenu, nekoliko policijskih jedinica pozvano je da intervenira i u Lyonu, izvan stadiona Groupama, nakon što su se francuski huligani sukobili s navijačima Atletico Madrida koji su slavili trofej”, javlja Daily Mail.

 
Kopirati
Drag cursor here to close