Borba za Katar

Preokret Irana vrijedan svjetskog prvenstva

Iranci su nastavili s dominacijom, ali nikako nisu uspijevali realizirati neku od brojnih prilika sve do sudačke nadoknade. Onda su od 90. do 95. minute uspjeli postići dva gola za slavlje 1:2.
Sport / Nogomet | 11. 11. 2021. u 20:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon utakmica petog kola azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, dvije selekcije su na pragu plasmana. To su Iran i Južna Koreja iz skupine A, u kojoj trećeplasirani Libanon ima samo pet bodova.

Iran je u pet odigranih utakmica trećeg kruga ostvario četiri pobjede, a ova današnja bi mogla biti izuzetno vrijedna. I što je posebno zanimljivo, ostvarena je u sudačkoj nadoknadi. Libanon je poveo u 37. minuti pogotkom Soonyja Saada nakon loše reakcije golmana Alija Beiranvanda kojem je jednostavno zasmetalo sunce pa je pogrešno procijenio let lopte.

Iranci su nastavili s dominacijom, ali nikako nisu uspijevali realizirati neku od brojnih prilika sve do sudačke nadoknade. U tom periodu je prvo Zenitov napadač Serdar Azmoun "Iranski Messi" zabio nakon dobrog proigravanja, a onda je u petoj, posljednjoj minuti nadoknade Ahmad Nourollahi pogodio za veliki preokret i vrlo vjerojatno očekivani plasman na Svjetsko prvenstvo.

Reprezentaciju Irana od prošle godine vodi hrvatski stručnjak Dragan Skočić koji je prethodno trenirao brojne azijske klubove, u dva navrata Rijeku te slovenski Interblock.

Iran ima dva boda više od Južne Koreje koja je u četvrtak na domaćem terenu svladala reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata s 1:0 pogotkom Hwang Hee-Chana sa bijele točke.

U skupini B Australija je u predgrađu Sydneyja odigrala sa Saudijskom Arabijom 0:0, dok je Japan s minimalnih 1:0 slavio na gostovanju kod Vijetnama, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je napadač belgijskog Genka Junya Ito u 17. minuti.

Saudijska Arabija je nakon pet od deset kola u vodstvu s 13 bodova. Australija je druga sa deset, a Japan treći sa devet.
U trećoj fazi azijskih kvalifikacija 12 momčadi podijeljeno je u dvije skupine. Izravno u Katar idu prve dvije reprezentacije iz svake skupine, a trećeplasirani razigravaju za mjesto u interkontinentalnim dodatnim kvalifikacijama.


Ta borba za treće mjesto kako u jednoj tako i drugoj skupini bi mogla biti izuzetno zanimljiva, jer u skupini A dva boda manje od Libanona imaju UA Emirati i Irak, dok je u skupini B, Oman daleko od Japana dva boda.

Kopirati
Drag cursor here to close