La Liga

Preokret i pobjeda Athletica u Valenciji; Sevilla također uspješna

U posljednjem subotnjem susretu 21. kola španjolske La Lige nogometaši Athletica Bilbao su u gostima s 2-1 pobijedili Valenciju koja je time i dalje u velikoj krizi.
Sport / Nogomet | 11. 02. 2023. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Valencia je povela golom Castilleja u 17. minuti, ali na tome je ostala do kraja utakmice. Prvo je Nico Williams izjednačio u 30. minuti, dok je Baskima pobjedu osigurao Oihan Sancet pogotkom u 72. minuti.

Valencia je time upisala četvrti ligaški poraz u nizu te je i dalje u zoni ispadanja, na 18. mjestu. Athletic je ova pobjeda pomakla na šesto mjesto ljestvice.

Nogometaši Seville pobijedili su pred svojim navijačima Mallorcu s 2-0.

Nastavila je time Sevilla s dobrim igrama u posljednje vrijeme te je klubu iz Andaluzije ovo bila treća prvenstvena pobjeda u posljednja četiri nastupa. Ovaj put su tri boda osigurali nakon prvih 45 minuta kada su postigli oba pogotka.

U 28. minuti je strijelac bio Marokanac En Nesyri, dok je u 40. na 2-0 povisio Bryan Gil. GOLOVI

Ovom pobjedom Sevilla je skočila na 12. mjesto, dok je Mallorca dvije pozicije ispred subotnjeg suparnika, piše Hina.

Nogometaši Real Betisa svladali su u gostima Almeriju 3-2.

Dva puta se Almeria uspjela vraćati iz rezultatskog zaostatka, ali ne i nakon 70. minute kada je Guardado, glavom nakon kornera, pogodio za 3-2.

Prije toga su gosti poveli preko Rodrija u šestoj minuti, ali je izjednačio Suarez u 27. minuti. Potom je u 42. Betis opet imao gol prednosti nakon što je strijelac bio Sergio Canales, ali je u 62. minuti izjednačio Samu Costa.

Sve je zaključeno golom Meksikanca Guardada, a spomenimo i kako su gostujući strijelci Rodri i Canales upisali i po jednu asistenciju. GOLOVI

U nedjelju se igraju utakmice Getafe - Rayo Vallecano, Celta - Atletico Madrid, Valladolid - Osasuna i Villarreal - Barcelona.

U ponedjeljak se sastaju Espanyol - Real Sociedad, a kolo će u srijedu zaključiti utakmicom Real Madrid - Elche.

       
Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close