U 40. godini

Preminuo nekadašnji reprezentativac BiH, Mario Božić

U ožujku 2007. Božić je dobio prvi poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine kod izbornika Fuada Muzurovića. Na međunarodnoj sceni debitirao je 8. rujna 2007, ušavši kao zamjena za Darka Maletića u porazu od Mađarske rezultatom 0:1.
Sport / Nogomet | 03. 04. 2023. u 21:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mario Božić, bivši bosanskohercegovački nogometni reprezentativac, preminuo je u ponedjeljak u 40. godini. Nekadašnji reprezentativac preminuo je poslije teške bolesti s kojom se borio godinama. Božić je imao tumor na mozgu, imao dvije teške operacije, ali nije uspio da pobjedi opaku bolest

Mario Božić rođen je u Tuzli, a u mladosti se preselio u Srbiju i tamo gradio nogometnu karijeru kao veznjak. Nakon Loznice, Radničkog i Beograda otisnuo se u inozemstvo igrajući za mađarske klubove Videoton i Ujpešt, a potom i za Slovan u Bratislavi, s kojim je osvojio prvenstvo, kup i superkup. Bio je želja tadašnjeg trenera Crvene Zvezde, bivšeg "vatrenog" Roberta Prosinečkog. Njegov posljednji klub je bio Loznica 2016. godine.

"Igrao sam za brojne timove, 11 godina stalno u inozemstvu, osvajao titule, kupove, duple krune. Sad je vrijeme za nešto mirnije, možda i za penziju, i na to sam spreman, vidjet ćemo, u svakom slučaju obišao sam dosta zemalja, surađivao s mnogo ljudi, mnogo prijatelja stekao, neke stvari bih mijenjao, neke ne, laže onaj tko kaže da bi opet sve isto napravio, ja ne bih, i ako jedan od moja dva sina krene mojim stopama, imat će u meni jako dobrog savjetnika! Imao sam dosta trenera, i velikih imena i onih manjih, ali sam najviše naučio od Mileta Milanovića, našeg Lozničanina i Milana Đuričića koji mi je dao šansu kad sam bio daleko od kuće i usmjerio me na neki pravi put, od ostalih trenera sam uzimao sve ono dobro sto su imali u sebi, lošije strane sam brzo zaboravljao", rekao je jednom prilikom Mario.

U ožujku 2007. Božić je dobio prvi poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine kod izbornika Fuada Muzurovića. Na međunarodnoj sceni debitirao je 8. rujna 2007, ušavši kao zamjena za Darka Maletića u porazu od Mađarske rezultatom 0:1. Njegova druga i posljednja reprezentativna utakmica bila je prijateljski meč protiv Bugarske u kolovozu 2008. godine, poraz na Bilinom polju, 1:2, kod Ćire Blaževića.

Kopirati
Drag cursor here to close