U 69. godini

Preminuo Mustafa Taslidža

Pored Veleža, Mustafa Taslidža je kao trener posljednjih godina radio u Lokomotivi, Bjelopoljcu Blagaju, kako sa seniorskim ekipama tako i sa omladinskim selekcijama.
Sport / Nogomet | 06. 03. 2023. u 01:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je nakon duge i teške bolesti u 69. godini života preminuo Mustafa Muja Taslidža čovjek koji je veliki dio svog života posvetio nogometu, kako onom velikom tako i malom. Između ostalog kao igrač nosio je dres Lokomotive, ali klubova kao što su Neretva iz Metkovića. Kasnije se bavio trenerskim poslom kako u Lokomotivi, tako i drugim mostarskim klubovima.

Jedno vrijeme je bio član u stručnog stožera prve momčadi Rođenih, kasnije je radio u omladinskoj školi Veleža, pa u seniorskim momčadima, Lokomotive, Blagaja, Bjelopoljca.

"S velikom tugom i boli smo primili vijest o smrti našeg Mustafe Taslidže, poslijeratnog trenera omladinskih selekcija Fudbalskog kluba Velež i čovjeka koji je bio drag i mio svim Mostarcima jer se zaista radilo o jednoj dobroj duši i legendi grada.

Mlade igrače je učio prije svega drugarstvu i dobroti, a tek onda da budu dobri fudbaleri. Napustio nas je poslije duge i teške bolesti u 69. godini života. Fudbalski klub Velež Mostar upućuje najiskrenije poruke saučešća porodici Taslidža, prijateljima i poznanicima našeg Muje. Zauvijek u našim srcima", objavio je FK Velež.

 

Kopirati
Drag cursor here to close