Počivao u miru

U Mostaru preminuo bivši nogometaš Filip Primorac - Fića

Skoro jednu deceniju bio je standardni prvotimac i nesporni dirigent Leotarove obrane u II. saveznoj ligi iz njegovih najboljih ligaških dana. Mnogi ga Trebinjci i danas smatraju jednim od najboljih nogometaša koji su došli sa strane.
Sport / Nogomet | 18. 10. 2020. u 22:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Filip Primorac - Fića (1953. 2020.)

U Mostaru je u subotu 17. listopada umro Filip Primorac - Fića, nekadašnji nogometaš trebinjskog Leotara koji je od 1977. do 1986. godine u njegovom dresu odigrao više od 250 utakmica.

Filip Primorac je rođen 1953. godine, a potječe iz Potoka kod Mostara.

U redove Leotara je stigao iz mostarskog Veleža, a jedno vrijeme na početku svoje karijere nastupao je i za Borac iz Čaplijne i Mladost iz Širokg Brijega.

Precizniji kroničari bilježe kako je Primorac iz čapljinskog Borca 1974. došao je u Mladost (današnji Široki Brijeg), gdje je proveo dvije sezone, a nakon toga je prešao u Leotar u kojemu je godinama bio stup obrane.

Skoro jednu deceniju bio je standardni prvotimac i nesporni dirigent Leotarove obrane u II. saveznoj ligi iz njegovih najboljih ligaških dana.

Mnogi ga Trebinjci, ljubitelji nogometa, i danas smatraju jednim od najboljih nogometaša koji su sa strane došli u Trebinje.

Leotarova publika ga je voljela i cijenila, njegove nastupe redovno je ispraćala pljeskom.

Bio je omiljen i poštovan među suigračima i gradjanima Trebinja čije je simpatije stekao sjajnim nastupima na utakmicama Leotara.

Nakon završetka karijere bio je trener Leotarovih juniora. Rat je kao  i mnogi njegovi sugradjani proveo u Njemačkoj gdje je također jedno vrijeme bio aktivan kao trener.

Nakon rata vratio se u Mostar gdje je i umro u 68. godini života.

Ispraćaj je u ponedjeljak, 19. listopada, ispred Gradske mrtvačnice na Bijelom brijegu, a pokojni Filip Primorac bit će sahranjem u rimokatoličkom groblju "Borača" u Potocima.

Kopirati
Drag cursor here to close