Kaos na Otoku

Premier liga nije kaznila igrače koji su pali na doping testu?!

Premda nije poznato o kakvim se točno tvarima radi, njih barem 12 koji igraju Premier ligu su navodno uzimali preparate za poboljšanje fizičkih performansi.
Sport / Nogomet | 17. 04. 2022. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daily Mail, popularno dnevno glasilo u Engleskoj, donosi na uskršnje jutro pomalo nevjerojatnu priču koja bi vrlo lako mogla postati veliki doping skandal u Premier ligi.

Kako su obznanili u članku, u posjedu su dokaznog materijala u kojem jasno stoji kako je u periodu od 2015. do 2020. godine čak petnaest nogometaša palo na doping testu!

I ne bi tu bilo ništa čudno kada bi taj popis sadržavao imena koja su zbog svojih postupaka pretrpjela suspenzije i kazne. No, kako tvrde u Daily Mailu, skrivajući popis grešnika, niti jedan od njih nije dobio suspenziju, niti bilo kakvu drugu disciplinsku mjeru od strane saveza.

Premda nije poznato o kakvim se točno tvarima radi, njih barem 12 koji igraju Premier ligu su navodno uzimali preparate za poboljšanje fizičkih performansi. Kod ostale trojice nema takve napomene, pa je vjerojatno riječ o zabranjenim opijatima, no sve to tek treba provjeriti.

Priču je na Twitteru u nekoliko nastavaka prepričao Nick Harris, novinar Daily Maila, a u njoj otkriva kako taj popis sadrži oko stotinu imena, a oni koji nisu članovi prestižne Premier lige, vjerojatno dolaze iz ostalih razreda natjecanja pod ingerencijom tamošnjeg nogometnog saveza.

“Od 2013. do 2020., ukupno je 88 nogometaša palo na dopinškim testovima, od toga je bilo 10 nalaza pozitivnih na amfetamine te tri na kortikosteroid pod nazivom triamcinolon. Ipak, Premier liga nije ništa poduzimala ili dijelila suspenzije, jer je svih 15 slučajeva imalo valjana opravdanja, najčešće se radilo o slučajnoj konzumaciji ili u terapeutske svrhe”.

Radi li se o zataškavanju ili su svi zbilja slučajno završli pozitivni, to je pitanje koje će eventualno dobiti odgovor nakon dulje istrage. Iako je doping već svima dobro poznat jer je nažalost ušao u pore profesionalnog sporta, sve se češće spominje uzimanje droga u rekreativne svrhe.

Kopirati
Drag cursor here to close