Bivši vratar Uniteda

Prekinuo mirovinu i potpisao novi ugovor

Ben Foster, koji će 3. travnja napuniti 40 godina, je karijeru zaključio prošlog rujna, a posljednji klub za koji je branio bio je Watford, prenosi Hina.
Sport / Nogomet | 23. 03. 2023. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Getty / Ben Foster

Bivši povremeni engleski reprezentativac i vratar Manchester Uniteda Ben Foster (39) izašao je iz mirovine potpisavši ugovor za velški Wrexham, objavio je klub koji sada igra u petom razredu engleskog nogometa.

Wreham je osnovan 1864. godine i najstariji je velški nogometni klub, a globalnu pozornost je stekao u veljači 2021. godine kada su ga kupili hollywoodski glumac Ryan Reynolds i njegov kolega, glumac i producent Rob McElhenney.

Foster, koji će 3. travnja napuniti 40 godina, je karijeru zaključio prošlog rujna, a posljednji klub za koji je branio bio je Watford, prenosi Hina.

Tijekom karijere je već branio za Wreham, 2005. je na Racecourse Ground stigao na posudbu iz Stoke Cityja.

"Prvi put kad sam bio ovdje, bila je to istinska odskočna daska za ostatak moje karijere, nakon posudbe, igranja u finalu LDV Vans Trophyja na stadionu Millennium, prešao sam u Manchester United. Bilo je apsolutno ludo," kazao je za klupsku stranicu.

Za "Red Dragonse" je nastupio 23 puta u svim natjecanjima, a s njim je tada svlačioncu dijelio Darren Ferguson. Njegovi nastupi zapeli su za oko Darrenovom ocu i menadžeru Manchester Uniteda, Sir Alexu Fergusonu, koji je Fostera doveo na Old Trafford sa četverogodišnjim ugovorom.

"Puno se promijenilo otkako sam zadnji put bio ovdje, ali lijepo je vratiti se. Bit će zanimljivo vidjeti kako se moje tijelo osjeća nakon današnjeg treninga Veselim se početku," dodao je Foster koji je potpisao ugovor do kraja sezone.

Za United je sakupio 23 nastupa, a dio vremena je proveo na posudbi u Watfordu. Tijekom karijere je igrao i za WBA, Birmingham City, te nekoliko manjih klubova.

Na vratima engleske reprezentacije je sakupio osam nastupa.

Kopirati
Drag cursor here to close