Ništa prije prosinca

Predsjednik UEFA-e odgodio odabir novog izbornika BiH

Sjednica IO NS BiH bit će prolongirana jer će isti dan u posjet BiH doći predsjednik UEFA-e
Sport / Nogomet | 17. 11. 2017. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (IO NS BiH) na kojoj će biti biran izbornik nogometne "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine neće biti održana 29. studenog, doznaje agencija Anadolija.

Sastanak članova "nogometne vlade", kojeg je sinoć za 29. studenoga najavio potpredsjednik NS BiH Milorad Sofrenić, bit će prolongiran iz objektivnih razloga, jer će isti dan u posjet Bosni i Hercegovini doći Aleksander Čeferin, predsjednik Europske nogometne asocijacije (UEFA). Shodno tome, sjednica IO na kojoj bi trebala biti donešena odluka o novom izborniku bit će prolongirana za početak prosinca, a točan datum dužnosnici NS BiH usuglasit će sljedećih dana.

I dalje jedina dva kandidata za izbornika ostaju Meho Kodro i Amar Osim, potvrđeno je za Anadoliju u Savezu. Isto tako, Povjerenstvo za imenovanje izbornika nastojat će obaviti razgovor s još nekima od potencijalnih kandidata, ukaže li se prilika da pregovaraju s nekim od zvučnijih trenerskih imena iz BiH i inozemstva. Posebno zanimljiv im je Slaven Bilić, dojučerašnji menadžer West Hama i nekadašnji izbornik Hrvatske.

"U obzir za razgovor doći će samo treneri koji prihvaćaju najveću moguću mjesečnu plaću u iznosu od 15.000 eura i kao imperativ u radu imaju jedan jedini cilj - plasman na EURO 2020. godine'', ponovili su iz NS BiH.

Bez obzira što na jučerašnjem zasjedanju IO u Trening kampu NS BiH u Zenici nije donešena odluka o izborniku, u Savezu tvrde kako će se na sljedećoj sjednici u prosincu ispoštovati prijedlog Povjerenstva. Dakle, novi izbornik gotovo sigurno bit će onaj koga Povjerenstvo u konačnici predloži.

Prema planu pojedinih čelnika NS BiH, koji bi trebao dobiti suglasnost svih članova IO, po prvi put ''suradnike u stručnom stožeru trebao bi birati novi izbornik''. Doduše poluatonomno. Učinio bi to na način da predstavnici IO predlože nekoliko kandidata, te se izbornik opredijeli s kim će surađivati u dvogodišnjem razdoblju, na koliko će biti potpisan ugovor s uposlenima u stručnom stožeru nacionalne momčadi BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close