Montagliani smatra

Predsjednik FIFA-e za promjenu kalendara natjecanja

"To nije ideja koju bi trebalo odmah odbaciti. Može se primijeniti na sljedeće dvije godine", izjavio je Kanađanin Montagliani u subotu u programu talijanskog radija Sportiva
Sport / Nogomet | 03. 05. 2020. u 07:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Victor Montagliani smatra da bi europske nogometne lige trebale razmotriti promjenu kalendara natjecanja i prebaciti sezonu na jednu kalendarsku godinu zbog pandemije izazvane novim koronavirusom i zbog Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru, koje bi trebalo biti održano u studenome i prosincu.

Pročitajte još

"To nije ideja koju bi trebalo odmah odbaciti. Može se primijeniti na sljedeće dvije godine", izjavio je Kanađanin Montagliani u subotu u programu talijanskog radija Sportiva, prenosi Hina.

Montagliani je predsjednik Konfederacije Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba, gdje sve lige počinju i završavaju unutar jedne kalendarske godine, za razliku od većine europskih liga u kojima sezona traje od kolovoza jedne do svibnja sljedeće godine.

Promjena za koju se zalaže potpredsjednik FIFA-e, a koja je motivirana i kasnim terminom Svjetskog prvenstva u Kataru 2022., omogućila bi ligama koje su u prekidu da dovrše ovu sezonu do kraja kalendarske 2020., a potom nastave sljedeću sezonu početkom 2021.

Ujedno, takva prilagodba mogla bi biti u skladu s velikim promjenama u kalendaru od 2024., koje je najavio predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

"Već smo počeli razmišljati o novom kalendaru od 2024., a ova nas kriza tjera da što brže nađemo prave odgovore", izjavio je Montagliani, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close