Zbog ugovora igrača

Nogometni agenti kritiziraju FIFA-u

FIFA-ini čelnici smatraju kako se nogomet našao u situaciji sličnoj potpunom gašenju organiziranog nogometa tijekom Drugog svjetskog rata.
Sport / Nogomet | 09. 04. 2020. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačko udruženje nogometnih agenata (DFVV) oštro je kritiziralo preporuku Međunarodne nogometne federacije (FIFA) za produženje ugovora s igračima tijekom krize s koronavirusom, izvijestila je njemačka novinska agencija dpa.

Zbog ogromnih promjena uzrokovanih pandemijom koronavirusa, FIFA je izradila niz smjernica i preporuka za rješavanje praktičnih problema koji su nastali kao rezultat pandemije, posebice po pitanju ugovora igrača te sustava prelazaka igrača.

FIFA je preporučila da "igrački ugovori budu produženi do stvarnog kraja natjecateljske godine, što bi se trebalo poklapati s izvornim namjerama ugovornih stranaka kada je ugovor sklopljen te što bi trebalo očuvati sportski integritet i stabilnost".

"Slično načelo primjenjuje se i na ugovore koji trebaju početi s početkom nove natjecateljske godine, što znači da se stupanje na snagu navedenih ugovora odgađa do stvarnog početka sljedeće natjecateljske godine," stoji u objavi.

Međutim, izvršni direktor DFVV-a Gregor Reiters smatra kako o pitanju ugovora ne odlučuje krovna nogometna organizacija, već ugovorne strane.

"Produljenje sezone moglo bi pokrenuti mnoga pravna pitanja. Preporuka Fife nije primjenjiva", procijenio je.

FIFA-ini čelnici smatraju kako se nogomet našao u situaciji sličnoj potpunom gašenju organiziranog nogometa tijekom Drugog svjetskog rata.

Fifa je upozorila da nacionalne federacije ne mogu dati upute ili odrediti kada bi nogomet trebao početi igrati u nekoj od zemalja ili država članica FIFA-e.

"Svaka nacionalna organizacija mora donijeti ovu odluku u skladu s uputama svojih državnih tijela za javno zdravstvo", savjetuje Fifa.

"Ako postoje razlozi koji sprečavaju da se sezona završi 30. lipnja, mislim da je moguće da bi oni koji su pogođeni bili spremni razgovarati o pravnom okviru svojih ugovora kako bi pronašli rješenja", dodao je Reiter. 

Kopirati
Drag cursor here to close