Sevilla

Pred Sosom transfer karijere? Romano tvrdi da pregovori brzo napreduju

Jose Luis Mendilibar u njemu vidi zamjenu za Matheusa Acunu, nogometaša koji po svemu sudeći odlazi u Aston Villu.
Sport / Nogomet | 16. 08. 2023. u 17:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borna Sosa bi uskoro mogao postati novi igrač Seville, objavio je danas Fabrizio Romano, a prenosi Index.hr. Najpoznatiji svjetski stručnjak za transfere tvrdi da je hrvatski lijevi bek želja kluba iz Andaluzije te da pregovori brzo napreduju. Jose Luis Mendilibar u njemu vidi zamjenu za Matheusa Acunu, nogometaša koji po svemu sudeći odlazi u Aston Villu.

Sevillu je ranije napustio švedski lijevi bek Ludwig Augustinsson pa će odlaskom Acune jedini lijevi bek u momčadi biti Adria Pedrosa, Španjolac koji je u ovom prijelaznom roku besplatno stigao iz Espanyola. Stoga se španjolski prvoligaš okrenuo Sosi koji je već neko vrijeme na odlasku iz Stuttgarta.

Romano nije naveo odštetu za koju se očekuje da bi Sevilla mogla platiti Stuttgartu, ali ranije se pisalo o iznosu od 15 milijuna eura. Doduše, tada je zainteresiran bio Nottingham Forest, engleski klub koji je nešto rastrošniji od Seville, ali za očekivati je da neće biti velike razlike u cijeni.

Sosa je u Stuttgartu od 2018. godine, kada je stigao iz Dinama u transferu vrijednom šest milijuna eura. Već nekoliko prijelaznih rokova povezuje ga se s odlaskom iz njemačkog kluba, no i dalje se ništa nije realiziralo po tom pitanju. Za Stuttgart je skupio 113 nastupa i u njima ostvario učinak od pet golova i čak 35 asistencija.

Kopirati
Drag cursor here to close