Očekivano

Poznato koliko će milijuna Barca izgubiti odlaskom Messija

Većina novca, oko 77 milijuna eura, se odnosi na pad prihoda od reklama, dok će zarada od prodaje dresova i ostalih proizvoda smanjiti za 43 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 09. 08. 2021. u 18:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FC Barcelona | Twitter / Lionel Messi

Barcelona je ostala bez svog zaštitnog znaka. Nakon 17 godina Lionel Messi više neće nositi dres ponosa Katalonije.

Odlazak Messija će Barcelonu koštati 137 milijuna eura. To se odnosi na gubitak klupske vrijednosti, objavila je kompanija za konzalting usluge Brand Finance.

Vrijednost Barcelone će opasti za oko 11 % u odnosu na sadašnjih 1,266 milijarde eura.

Izračunato je i kako će se ostvariti gubitak.

Većina novca, oko 77 milijuna eura, se odnosi na pad prihoda od reklama, dok će zarada od prodaje dresova i ostalih proizvoda smanjiti za 43 milijuna eura.

Treća kategorija u kojoj će Barcelona gubiti je zarada na dan utakmica i rezultati na terenu. Spominje se cifra od 17 milijuna eura.

"Messijevo prisustvo u Barceloni je bez sumnje pomoglo klubu da privlači navijače, pretplatnike, bolje igrače, trener, poslovne ugovore i osvaja tofeje. Njegov odlazak može puno koštati i izazvati pad klupuske vrijednosti", objasnili su iz Brand Finance.

Inače, Barcelona je prema računici Brand Finance kompanije drugi najvrijedniji klub na svijetu, iza Real Madrida koji vrijedi 1,276 milijardi eura.

Messi se od Nou Campa oprostio jučer. Njegov odlazak je svakako bio emotivan. Suze je bilo nemoguće sakriti.

"Odlazim, a da nisam vidio naše navijače godinu i pol dana zbog pandemije. Ako sam morao otići, želio sam da se to dogodi na punom Nou Campu, ali moralo je biti ovako. Ponavljam, hvala vam svima na ljubavi svih ovih godina. Bilo je lijepih i teških trenutaka, ali podrška je uvijek bila ogromna. Volio bih se vratiti i biti dio ovoga kluba da bude najbolji na svijetu", kazao je između ostaloga argentinski nogometni čarobljak Messi.

On će karijeru prema svemu sudeći nastaviti u PSG-u.

Kopirati
Drag cursor here to close