Šok za Lionela

Messi se u suzama oprostio od Barcelone

Najbolji nogometaš svijeta završio je svoju epizodu u Barceloni, a ove nedjelje se oprostio na konferenciji za medije. U suzama...
Sport / Nogomet | 08. 08. 2021. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lionel Messi održao je svoju oproštajnu konferenciju za medije u Barceloni.

"Ne znam što bih rekao, nisam spreman na ovo, teško mi je. Posljednjih godinu dana moja obitelj i ja smo vjerovali da ćemo ostati ovdje jer ovdje je moj dom, ali nažalost moram reći zbogom. Od svoje 13. godine sam ovdje i sad, poslije 21 godine, odlazim sa svojom obitelji, sa svoja tri mala katalonska Argentinca. Zahvalan sam svima, bivšim i sadašnjim igračima, svima u klubu", započeo je u uvodnoj riječi.

Priznao je kako je mislio karijeru završiti na Camp Nouu.

"Sve sam davao za ovaj dres, hvala svima na podršci svih ovih godina jer u Barceloni sam postao osoba kakva jesam. Nisam mislio da ću otići, pogotovo ne na ovaj način, niti sam razmišljao o odlasku iz kluba."
"Volio bih se vratiti...", kažao je Messi, prenosi Gol.hr.

Kaže kako zbog jedne stvari posebno žali.

"Odlazim, a da nisam vidio navijače više od godinu dana zbog pandemije koronavirusa. Ako sam već morao otići, htio sam da se to dogodi na punom stadionu, a ne ovako... Bilo je lijepih, bilo je i teških trenutaka, ali svo to vrijeme podrška koju sam imao bila je ogromna. Volio bih se vratiti i biti dio ovog kluba, pomoći mu da bude najbolji na svijetu. Puno sam razmišljao što reći, ali riječi mi jednostavno ne dolaze. Možda najbolje da sad vi krenete s pitanjima", poručio je Messi novinarima.

Poslije toga je uslijedio dugotrajni pljesak svih prisutnih.

Na pitanje koji bi trenutak posebno izdvojio iz svog boravka u Barci, Messi je odgovorio:

"Teško je to reći, bilo je puno onih koje bih mogao istaknuti, ali ako baš moram reći jednog, onda je to debi za Barcelonu. Taj dan su se ostvarili svi moji snovi."

Naglasio je kako su i on i predsjednik napravili sve što su mogli da ostane u klubu, ali...

"Svašta se pričalo o meni. Istina je da prošle godine nisam želio ostati i to sam i javno rekao, ali ove godine sam htio ostati, a nisam mogao."

"Još nisam svjestan da odlazim iz ovoga kluba i da se moj život potpuno mijenja. Ne mogu to još potpuno prihvatiti. Od kad znam za sebe sam ovdje i sad moram početi iznova. Promjena će biti teška, osobito za moju obitelj jer su računali da će ostati u ovom gradu. Bit će teško, ali moramo prihvatiti ovo i krenuti dalje", dodao je čudesni Argentinac.

O svojoj novoj destinaciji kazao je kako još ništa nije dogovoreno.

"Ništa još nisam dogovorio. Istina je da se pregovara i da je PSG mogućnost, imam jako puno poziva i interesa brojnih klubova, ali zasad ništa nije dogovoreno."

O fotografiji s igračima PSG-a kaže kako je sve puka slučajnost.

"To je potpuna slučajnost. Sreo sam ih na Ibizi i izašli smo jednu večer. Pozvali su me u kuću jednog od njih, zabavljali smo se i uslikali smo se jer smo uživali. Šalili smo, svi su mi rekli 'Daj dođi u Pariz'. Ali, to je bila samo šala. Na kraju se dogodilo ovo što se dogodilo, a to je bila slučajnost."

U lipnju je Messi proslavio 34. rođendan. Što očekuje od nastavka karijere?

"To će umnogome ovisiti o mom zdravlju. Dosad u karijeri nisam imao težih ozljeda. Nikad ne znaš što se može dogoditi, ali sve dok budem mogao, borit ću s za trofeje."

Kopirati
Drag cursor here to close