Teške utakmice

Poznati termini susreta Zmajeva u Ligi nacija

Zmajevi turnir otvaraju 7. rujna kada reprezentaciju BiH čeka gostovanje reprezentaciji Nizozemske.
Sport / Nogomet | 09. 02. 2024. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je raspored utakmica u UEFA Ligi nacija A.

Zmajevi turnir otvaraju 7. rujna kada reprezentaciju BiH čeka gostovanje reprezentaciji Nizozemske, a ova utakmica igra se s početkom u 20:45 sati. U drugom kolu BiH očekuje novo gostovanje, ovaj put reprezentaciji Mađarske. Taj duel je na programu 10. rujna od 20:45 sati.

Izabranici Save Miloševića potom 11. listopada čeka pravi spektakl jer u goste dolazi reprezentacija Njemačke, i ovaj susret će se igrati sa početkom od 20:45 sati. Tri dana kasnije BiH očekuje novi duel, a rival je reprezentacija Mađarske (20:45).

Grupnu fazu Lige nacija reprezentacija BiH završava u studenom. Zmajevi će prvo 16. studenog gostovati Njemačkoj (20:45 sati), a u zadnjem kolu koje se igra 19. studenog bh. ekipu čeka duel na domaćem terenu protiv Nizozemske (20:45 sati).

Dvije prvoplasirane ekipe iz Lige A igrat će četvrtfinale, posljednjeplasirana ekipa iz grupe ispada u Ligu B, a trećeplasirana će igrati baraž za opstanak u Ligi A protiv drugoplasiranog tima Lige B.

Liga nacija bit će važna i zbog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Sljedeće godine igraju se te kvalifikacije, a samo će osvajači grupa izboriti direktan plasman u SAD, Meksiko i Kanadu. U dodatne kvalifikacije će 12 drugoplasiranih iz kvalifikacija, te četiri najbolje ekipe iz Lige nacija koje nisu uspjele izboriti nastup kroz kvalifikacije, piše N1.

Kopirati
Drag cursor here to close