Afrički kup nacija

Poznati su svi polufinalisti Afričkog kupa nacija

U polufinalnim susretima Afričkog kupa nacija, koji su na rasporedu 14. srpnja, snage će odmjeriti Nigerija i Alžir, te Senegal i Tunis
Sport / Nogomet | 11. 07. 2019. u 23:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS Diario / Tunis je u poluzavršnici Afričkog kupa nacija

Nakon Nigerije i Senegala plasman u polufinale afričkog Kupa nacija koji se održava u Egiptu, izborile su i nogometne reprezentacije Tunisa i Alžira.

Tunis je u susretu četvrtfinala pobijedio Madagaskar sa 3-0, dok je Alžir boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Obalu Bjelokosti sa 4-3 nakon što je susret završio 1-1.

U srijedu su polufinale izborili Nigerija, koja je bila bolja od Južne Afrike sa 2-1, te Senegal pobjedom 1-0 protiv Benina.

U polufinalnim susretima koji su na rasporedu 14. srpnja snage će odmjeriti Nigerija i Alžir, te Senegal i Tunis, javlja Hina.

U posljednjem susretu četvrtfinala Tunis je u Kairu pobijedio Madagaskar sa 2-0 upisavši prvu pobjedu na prvenstvu. Tunis je skupinu prošao s tri neodlučena ishoda, a potom je u osmini finala izbacio Ganu boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Golove za Tunis, kojeg vodi poznati francuski stručnjak Alain Giresse, zabili su Ferjani Sassi u 52. minuti, Youssef Maskni u 60. minuti, te Naim u sudačkoj nadoknadi.

Tunis je prvi put nakon 2004. izborio plasman u polufinale, a te je godine i osvojio svoj jedini naslov afričkog prvaka. Madagaskar je u svom premijernom nastupu na afričkom prvenstvu priredio senzaciju doguravši do četvrtfinala, no više od toga nije išlo.

U prvom današnjem susretu Alžir je izborio polufinale pobijedivši Obalu Bjelokosti boljim izvođenjem jedanaesteraca sa 4-3 nakon što je susret završio 1-1.

Alžir je i u 90 minuta bio bliži pobjedi. Poveo je u 20. minuti golom Sofianea Feghoulija, a u 48. minuti je imao i kazneni udarac, no Baghdad Bounedjah je pogodio vratnicu. Isti je igrač i u 66. minuti imao zicer kada je izašao sam ispred suparničkog vratara, ali je bio neprecizan. Obala Bjelokosti je izjednačila u 62. minuti golom Jonathana Kodjia.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca alžirski nogometaši su zabili četiri, a njihovi suparnici tri gola. Kod Alžira neprecizan je bio Mohamed Belaili, dok su kod Obale Bjelokosti promašili Wilfried Bony i Serso Die.

Alžir će u svom prvom polufinalu nakon 2010. kada je izgubio od Egipta, igrati protiv Nigerije. Alžir je do sada samo jednom osvojio afrički naslov, 1990. godine kada je i organizirao prvenstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close