Afrički Kup nacija

Nigerija nakon šest godina u polufinalu, pridružio joj se i Senegal

Afrički Kup nacija došao je do završnice, a prvi polufinalisti su Nigerija i Senegal koji će u četvrtak doznati svoje protivnike u borbi za veliko finale.
Sport / Nogomet | 11. 07. 2019. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Nigerije nakon šest godina čekanja ponovno su se plasirali u polufinale Afričkog Kupa nacija, nakon što su u četvrtfinalnoj utakmici odigranoj u Kairu pobijedili reprezentaciju Južnoafričke Republike s 2-1 (1-0).

Nigerija je povela u 27. minuti pogotkom Chukwuezea. Zungu je izjednačio u 71. minuti, kad su VAR asistenti poništili odluku pomoćnog suca o zaleđu. No, u 89. minuti je južnoafrički vratar krivo procijenio jedan ubačaj, promašio s izlaskom na loptu i dopustio Ekongu da postigne pobjednički pogodak za Nigerijce koji su po 15. put izborili mjesto u polufinalu Afričkog Kupa nacija, javlja Hina.

Za mjesto u svom osmom finalu Nigerija će se boriti protiv pobjednika dvoboja Obala Bjelokosti - Alžir, koji je na rasporedu u četvrtak, 11. srpnja, od 18:00 sati.

U srijedu su se, po četvrti put u svojoj povijesti, u polufinale plasirali i nogometaši Senegala pobijedivši Benin s 1-0 (0-0). Pogodak za plasman u polufinale postigao je Evertonov veznjak Idrissa Gueye u 69. minuti na asistenciju Sadija Manea. Gueyeu je to bio prvi pogodak na turniru, a Senegal je treću utakmicu zaredom sačuvao svoju mrežu.

Senegalci u polufinalu čekaju pobjednika četvrtfinalnog dvoboja Madagaskar - Tunis koji je na rasporedu u četvrtak, 11. srpnja, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close