Pred Europsko prvenstvo kojem je domaćin BiH

Poznati protivnici BiH na Europskom prvenstvu U17

"Prije svega, sretan sam i ponosan što će Evropsko prvenstvo biti održano u Bosni i Hercegovini. Skupina je jaka, ali sve reprezentacije koje su se plasirale na EURO su vrhunske" kaže izbornik Ilija Lucić.
Sport / Nogomet | 07. 04. 2022. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH je ove godine Europskog prvenstva u nogometu za igračice do 17 godina. Ovo je prvo prvenstvo nakon dva koja nisu odigrana u Švedskoj i Farskim Otocima zbog korona virusa. To znači da naslov prvaka iz 2019. godine brani Njemačka. Pored naravno BiH i Njemačke na turniru koji se igra od od 3. do 15. svibnja učestvuju još Danska, Nizozemska, Finska, Francuska, Norveška te pobjednik kvalifikacione grupe A2.

U hotelu "Hills" na Ilidži obavljen je ždrijeb, pa će tako u skupini A igrati BiH, Njemačka, Danska i Nizozemska. U skupini B su Francuska, Norveška, Finska te pobjednik kvalifikacione grupe A2. Utakmice će se igrati na stadionima u Mostaru, Sarajevu, Širokom Brijegu te u Zenici (trening centar NS/FS BiH).

"Prije svega, sretan sam i ponosan što će Evropsko prvenstvo biti održano u Bosni i Hercegovini. Skupina je jaka, ali sve reprezentacije koje su se plasirale na EURO su vrhunske. Sad trebamo preuzeti odgovornost i predstaviti državu i naš Savez na najbolji način. Imali smo neke svoje želje i nismo pogodili kod jedne reprezentacije. Jedino Njemačku nismo željeli. Htjeli smo da Norveška bude u našoj skupini. U prošlim kvalifikacijama nas je korona poremetila, ali vjerujem da ćemo ovaj put na raspolaganju imati sve igračice i da ćemo pružiti veliki otpor jakim protivnicima. Nadam se da će nas publika podržati, a djevojke će dati sve od sebe i vjerujem da vas nećemo razočarati", istakao je izborni ženske kadetske reprezentacije BiH, Ilija Lucić.

Kopirati
Drag cursor here to close