Odbio Staru damu

Poznati menadžer objasnio zašto je Erling Haaland odbio Juventus

Haalandov savjetnik Mino Raiola otkrio je za list La Repubblica zašto Haaland nije izabrao Juventus. "Oni bi ga odmah poslali na kaljenje u U23 ekipu", pojasnio je Raiola.
Sport / Nogomet | 19. 05. 2020. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Infinite Madrid / Erling Haaland  savršeno funkcionira u Borussiji Dortmund

Nakon što je pred kraj prošle godine postalo jasno kako se na europskoj nogometnoj sceni pojavila nova zvijezda, imenom Erling Haaland (19), bilo je jasno da će jaki klubovi odmah početi 'potjeru' za ovim nadarenim mladićem iz Norveške.

Klubovi Manchester United, Juventus, Borussia Dortmund i drugi počeli su se raspitivati kod menadžera Mina Raiole o uvjetima pod kojima bi Haaland obukao njihov dres.

Iako je, barem teoretski, Haaland mogao otići u slavni torinski klub i igrati uz Cristiana Ronalda, dečko se na koncu opredijelio za Borussiju Dortmund.

Njegov savjetnik Mino Raiola otkrio je za list La Repubblica zašto Haaland nije izabrao Juventus.

"Oni bi ga odmah poslali na kaljenje u U23 ekipu", pojasnio je Raiola.

Haaland, koji je u salzburškom Red Bullu pokazao kako se zna nositi s izazovima LIge prvaka, nije želio raditi korak unatrag, želio je igrati na najvišem nivou.

Momak je išao logikom - ako sam mogao igrati protiv Liverpoola u Ligi prvaka, moći ću i u Bundesligi protiv bilo koga.

Trener BVB-a Lucien Favre razmišljao je slično i Haalanda je odmah uvrstio u profesionalni tim. Ovaj je već na prvoj utakmici za Milijunaše (pobjeda od 5:3 nad Augsburgom) postigao hat trick. Nakon toga se više nije zaustavljao, postizao je golove i rušio rekorde.

Nakon korona stanke mladi Norvežanin opet je uhvatio priključak sjajnoj golgeterskoj formi iz prethodnog perioda, a nije teško zamisliti što bi bilo s njim da se do prekida lige 'kalio' u drugoj momčadi Juventusa.

Kopirati
Drag cursor here to close