''Sve nas ista ljubav spaja''

Poznati detalji Veležove Crvene noći

Iz Organizacijskog odbora ističu da su pripreme u punom jeku, te da se vodi računa o svim detaljima.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2023. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je i službeno objavljeno kako FK Velež uskoro organizira donatorsku Crvenu noć, iz Upravnog odbora kluba objavili su nove detalje ovog značajnog događaja na kojem se očekuje preko 400 zvanica.

Kao što je priopćeno ranije, Crvena noć će biti održana 11. svibnja 2023. a održat će se u salonu Infinity (poznatiji kao Havana) gdje će te večeri sve biti podređeno klubu koji je više od fudbala i to uz slogan ''Sve nas ista ljubav spaja''.

Očekuju se brojni velikani

Iz Organizacijskog odbora ističu da su pripreme u punom jeku, te da se vodi računa o svim detaljima.

Podsjećaju i da će ovu donatorsku večer svojim prisustvom uveličati brojne legende Veleža, fanovi, prijatelji, uspješni poslovni ljudi, osobe iz političkog, kulturnog i javnog života kako Mostara, tako i cijele BiH, kao i Rođeni širom svijeta.

''Bit će mnogo iznenađenja, i nadamo se da će to biti jedna dobro koncipirana Crvena noć na kojoj očekujemo i mnoge proslavljene fudbalere Veleža, od Mehe Kodre, Vahida Halilhodžića, Envera Marića, Džemala Hadžiabdića i drugih. Trenutno smo u fazi slanja pozivnica, a usmeno sam kontaktirao većinu njih, i dobio načelnu suglasnost. Bit će, naravno, i bivša Uprava, dakle, svi oni koji su dali veliki doprinos razvoju Veleža, stabilizaciji kluba, izlasku u Europu, itd.'', rekao je ranije za mostarske medije Senad Kevelj, predsjednik Upravnog odbora FK Velež.

Sve nas ista ljubav spaja

''Nogomet je više od igre, a Velež je više od nogometa''. Priča je to o stoljeću otpora, borbe za ljudska prava i temeljne vrijednosti zapadne civilizacije. Motom ''Sve nas ista ljubav spaja'' šaljemo poruku jedinstva Veležovih navijača. Ujedinjeni u različitosti, moto je svih u Veležu, a svi ideali naših pradjedova, djedova obavezuju nas da zajedno napravimo veliki ''Velež'', poručuju iz FK Velež.

Napominju i da su mislili na sve one Rođene koji su razasuti širom svijeta. Velež ih nije zaboravio i oni koji budu spriječeni doći na svečanost, također mogu biti dio Crvene noći.
Tako će Rođeni širom svijeta imati priliku da podrže klub, a više informacija svi zainteresirani mogu dobiti na službenoj web-stranici i linku.

Kopirati
Drag cursor here to close