Neponovljivo

Povijesni hat-trick Lewandowskog u Ligi prvaka

Robert Lewandowski postao je prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je postigao hat-trick za tri različita kluba - jedan za Dortmund, četiri za Bayern i sada za Barçu.
Sport / Nogomet | 08. 09. 2022. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako to možda do sada nije bilo svima jasno, nakon 5-1 domaće pobjede protiv Viktorije Plzen u Ligi prvaka, može se reći: Robert Lewandowski (34) se udomaćio u Barceloni. Poljak je Česima zabio tri puta - srušivši povijesni rekord.

Lewandowski je ovog ljeta iz FC Bayerna prešao u Barcelonu za 45 milijuna eura (plus bonus od 5 milijuna). Od tada je Lewa zabio nevjerojatnih osam golova u pet natjecateljskih utakmica. Tri je napravio u srijedu navečer protiv Plzena.

Time je Lewandowski postao prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je postigao hat-trick za tri različita kluba - jedan za Dortmund, četiri za Bayern i sada za Barçu.

Španjolski list "Sport" objavio je naslov: "Hat-trick Lewandowskog je povijesni, jedinstven i teško ponovljiv."

Sa već šest hat-trickova Lewandowski se približava rekorderima Lionelu Messiju (35) i Cristianu Ronaldu (37), koji su po osam puta zabili tri gola na utakmicama Lige prvaka. Slijedi Karim Benzema (34) na četvrtom mjestu s četiri hat-tricka.

"Tko se usudio reći da je 50 milijuna previše za transfer Lewandowskog? Lewandowski je stroj za golov", piše utjecajna Marca.

Mundo Deportivo navodi kako je "Lewandowski najbolji strijelac La lige i Lige prvaka! Poljak je čisto zlato".

Video: UEFA CHAMPIONS LEAGUE: Barcelona - Plzen 5:1 / 07.09.2022.
Kopirati
Drag cursor here to close