Treneri u Premijer ligi

Potrošna roba: Od 12 trenera iz prvog kola preživio - jedan

Današnja smjena Edisa Mulalića s mjesta trenera Željezničara pokazala je koliko je teško zadržati posao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2023. u 13:23 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zoran Ćurguz, Nenad Lalatović,Feđa Dudić, Dragan Jović, Amar Osim, Ferdo Milin, Adnan Elezović, Ivica Barbarić, Sergej Jakirović, Adnan Jahić, Edis Mulalić i Marko Vidojević.

To je bilo 12 trenera koji su poveli svoje momčadi u prvom kolu Premijer lige ove sezone. Nešto manje od devet mjeseci kasnije i 24 kola kasnije "preživio" je samo - jedan.

Trener Širokog Brijega Ivica Barbarić jedini je koji će u 25. kolu biti na klupi svoje momčadi, a koji je počeo sezonu s tom ekipom. Svi ostali ili su bili prisiljeni napustiti svoje ekipe ili su sami otišli. 

Bljesak.info / Ivica Barbarić

Samo je Široki Brijeg imao jednog trenera u cijeloj sezoni, a ostali su promijenili dva, a neki i više trenera. To je surova realnost nogometnih trenera u BiH, ali i nešto što je postalo posve normalno.

Naime, prošle sezone samo su dva kluba, Zrinjski i Velež, imali istog trenera u prvom i zadnjem kolu, a ove sezone će to biti samo jedan. Premda nitko ni Barbariću ne garantira da će dočekati zadnje kolo 27. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close