Juve ispao

Porto s igračem manje nakon produžetaka eliminirao Staru damu

Juventus je pobijedio Porto 3:2 u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, no Portugalci su prošli dalje zbog pravila pogodaka u gostima.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2021. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porto je izborio četvrtfinale Lige prvaka nakon što je s igračem manje eliminirao Juventus u nevjerojatnoj drami produžetka.

Juventus je u Torinu slavio rezultatom 3:2 u uzvratnoj utakmici osmine finala, no unatoč tome portugalski predstavnik je prošao među osam najboljih u Europi.

Porto je u Torino donio prednost od 2:1 iz prvog susreta i činilo se da je to idealan rezultat za Staru damu u uzvratu na svom stadionu.

Međutim, u 17. minuti gosti su šokirali Torino, Demirel je zakasnio u duelu u kaznenom prostoru te startao na Taremija i natjerao suca da pokaže na najstrožu kaznu. Odgovornost je preuzeo Sergio Oliveira i zabio za 0:1.

U samoj završnici prvog dijela Porto je mogao završiti posao, ali Szczesny brani pokušaj Oliveire i tako čuva barem malu nadu svom klubu za nastavak.

Drugo poluvrijeme nije moglo početi bolje za Juvenstus. Stara dama je već u četvrtoj minuti nastavaka anulirala prednost gostiju.

Bonucci je dubinskom loptom pronašao Ronalda, koji ostavlja povratnu za Chiesu, a bivši igrač Fiorentine prekrasno zabija za 1:1.

Samo tri minute kasnije napadač Porta Taremi radi prekršaj za koji mu sudac Kuipers daje žuti karton, no Iranac nakon toga radi nevjerojatnu glupost te iznerviran zbog druge odluke suca napucava loptu i te dvije minute nakon prvog zarađuje i drugi isključujući žuti karton te ostavlja svoju momčad na cjedilu.

Juventus je s igračem više potpuno preuzeo kontrolu nad utakmicom, a u 63. minuti stižu i do gola preokreta. Ponovno su domaćini kombinirali oko šesnaesterca gostiju, lopta stiže do Cuardada koji sjajnim ubačajem pronalazi glavu Chiese za 2:1.

Nastavio je Juventus tražiti gol koji bi ih odveo u četvrtfinale, prijetili su Rabiot i Chiesa, ali lopta nije htjela u mrežu. U prvoj minuti sučeve nadoknade domaćin ipak zabija, ali sudac uz pomoć VAR-a poništava gol zbog zaleđa Morate.

U produžecima su se ređali promašaji Juventusa, bilo je i sebičnosti, narodčito Ronalda, a onda je u 115. minuti stigla kazna.

Oliverira je smjelo odapeo iz slobodnjaka s 30-ak metara i iznenadio Szczesnyja za 2:2.

Ipak, Juventus se nije predao već su samo dvije minute kasnije zabili za novo vodstvo. Bernandeschi je ubacio iz kornera, a Rabiot najviše skočio i matirao gostujućeg vratara.

No, taj gol u konačnici Juventusu ništa nije značio jer je Porto izdržao do kraja i izborio četvrtfinale Lige prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close