Premiership

Porazi Evertona i Aston Ville

U susretu 21. kola engleskog nogometnog prvenstva Brighton je na gostovanju pobijedio Everton s 3-2, Leeds United je na svom travnjaku porazio Burnley s 3-1, dok je Brentford slavio s 2-1 protiv Aston Ville.
Sport / Nogomet | 02. 01. 2022. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brighton je na Goodison Parku imao 2-0 i 3-1, no u završnici je grčevito spašavao pobjedu. I uspio je, ostvarivši šestu pobjedu ove sezone, pri čemu treću gostujuću.

Gosti su sjajno ušli u susret i nakon 20 minuta vodili su 2-0 golovima Alexisa Mac Allistera (3) i Dana Burna (21). Everton je u 25. minuti mogao smanjiti, no Dominic Calvert-Lewin nije realizirao kazneni udarac pogodivši prečku.

Ipak, Anthony Gordon je u 53. smanjio na 1-2, no Mac Allister je u 71. zabio za 3-1. Gordon je svojim drugim golom u 76. minuti vratio nadu domaćinu, no Brighton se do kraja uspio obraniti. Najbliže izjednačenju bio je Gordon koji je u 88. mogao zabiti i treći gol na susretu, ali je pucao neprecizno.

Gordon, koji ima 20 godina i 312 dana je postao najmlađi igrač Evertona koji je na jednoj utakmici zabio dva gola nakon što je to prije osam godina ostvario Romelu Lukaku koji je tada imao 20 godina i 194 dana, piše Hina.

Nakon što je 11 kola bio bez pobjede, Brighton je u zadnja tri kola upisao dvije pobjede i remi. Everton je pak produbio krizu, u zadnjih 11 kola ostvario je samo jednu pobjedu.

Aston Villa je protiv Brentforda povela s 1-0, no domaćin je okrenuo rezultat s dva gola.

U derbiju začelja Leeds United je s 3-1 pobijedio Burnley. Za domaći sastav zabili su Jack Harrison (39), Stuart Dallas (77) i Daniel James (90+2), dok je za goste, koji su ove sezone upisali samo jednu pobjedu, pogodak zabio Maxwell Cornet (54).

Kasnije se još sastaju Chelsea i Liverpool.

Na ljestvici vodi Manchester City s 53 boda, Chelsea na drugom mjestu ima 11 bodova manje, ali i susret manje, dok je Liverpool treći s 41 bodom i dva susreta manje.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close